Vesti bune pentru fermieri. S-a redus numarul de documente necesare pentru accesarea subventiilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urma unei legi adoptate in zilele precedente, fermierii care acceseaza subventii vor depune mai putine documente pentru a fi eligibili incasarii platilor. Astfel, agricultorii vor trebui sa depuna la APIA doar cererea de plata si, in functie de situatie, anumite documente care nu sunt emise de terti.

In schimb, documente precum extrasul din Registrul Agricol, extrasul din Registrul National al Exploatatiilor, extrasul din Registrul de Rasa sau extrasul ONRC nu vor mai trebui depuse pentru incasarea cererii de plata.

„Camera Deputatilor a adoptat, astazi (marti – n.r.), Legea pentru modificarea si completarea art.6, art.8, art.20 si art.33 din Legea nr.104/2015, initiata de Daniel Constantin, vicepresedinte PNL. Legea impacteaza circa 830 de mii de fermieri care vor fi scutiti de la depunerea documentelor pe care trebuiau sa le obtina anual de la primarii, Registrul Comertului si alte institutii, pentru realizarea platilor directe. Astfel, APIA va culege toate informatiile din bazele de date interconectate”, anunta liberalii.

Astfel, fermierii vor depune la APIA numai cererea de plata si, daca este cazul, documente care nu sunt emise de terti.

„Fermierii, mai ales cei cu ferme mici sau medii, precum si cei cu exploatatii agricole mixte  se vor putea concentra acum doar asupra productiei agricole. In plus, este eliminat riscul depunerii unor documente neconforme, iar verificarile efectuate de APIA vor fi mai exacte, eliminand mare parte din riscul corectiilor financiare”, precizeaza Daniel Constantin.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE