Vesti bune pentru crescatorii de ovine. O noua piata de desfacere pentru oi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urma vizitelor efectuate de premierul Romaniei, Viorica DANCILA si de o parte din membrii cabinetului, in tarile din Golf, precum si a eforturilor depuse pentru promovarea proiectelor si a actiunilor de consolidare a relatiilor intre mediile de afaceri din Romania si tarile din Golful Persic, in vederea deschiderii pietelor externe, Romania inregistreaza primele rezultate concrete.

Astfel, deschiderea pietelor externe devine o certitudine intrucat compania Al Mawashi din Kuweit, societate care alimenteaza si piata Emiratelor Arabe Unite, a contractat deja un efectiv de 200.000 capete ovine care urmeaza a fi livrate in cursul anului 2019, din care prima livrare de 70.000 de capete va fi efectuata in luna martie a acestui an.

In momentul de fata ovinele reprezinta un potential extraordinar de export, pe care Romania il detine si care trebuie valorificat la maxim.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sprijina acest tip de colaborari si intensifica eforturile de crestere a exporturilor si de consolidare a relatiilor comerciale dintre fermierii romani si societatile de achizitie din tarile interesate de productia romaneasca.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE