Veste foarte buna despre subventiile fermierilor romani

Facebook
Twitter

APIA poate demara plata subventiilor integrale catre fermierii romani. Astazi, presedintele Romaniei a promulgat Legea bugetului de stat si Legea asigurărilor sociale pe anul 2017.

„Am decis astazi si am facut-o deja — am promulgat bugetul de stat, cat si bugetul asigurarilor sociale. Tara are nevoie de buget si Guvernul care s-a angajat sa execute acest buget acum are posibilitatea sa dovedeasca cum va face acest lucru”, a anuntat sefului statului, conform Agerpres.

MADR are prevazut, in 2017, un buget de 17,38 miliarde de lei, in crestere cu 83,4% fata de executia preliminara din 2016 si reprezinta 2,13% din Produsul Intern Brut (PIB). Fondurile din bugetul de stat ale MADR reprezinta 17,036 miliarde de lei, finantarea nerambursabila a UE pentru programele POPAM si FEGA suma de 346,4 milioane de lei, iar veniturile proprii ale ministerului, in cuantum de 650.000 lei.

De asemenea, in sedinta de Guvern de astazi a fost aprobate si cuantumul si plafonul ajutorului national tranzitoriu ANT1 (vegetal). Executivul a stabilit cuantumul de 17,72035 euro/ha, iar fondurile totale alocate sunt de 119,422 milioane de euro, reprezentand echivalentul a 531,870 milioane lei. De acest sprijin financiar vor beneficia circa 681.000 de producatorii agricoli din domeniul vegetal, potrivit unei informari a Guvernului.

Tot astazi, in sedinta Executivului, a fost aprobata si schema de ajutor special temporar pentru producatorii agricoli de legume si fructe. Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, masura exceptionala de sprijin cu caracter temporar, destinata acoperirii unei parti a pierderilor suferite de producatorii agricoli din sectorul legume si fructe care au efectuat masura de retragere de pe piata in vederea distribuirii gratuite pentru produsele mentionate anterior.

Valoarea maxima a sprijinului financiar care se acorda organizatiilor de producatori din sectorul fructelor si legumelor, precum si producatorilor care nu sunt membri ai acestor organizatii este de 5,5 milioane lei si se asigura ca sprijin aferent Fondului European de Garantare Agricola, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017. Sprijinul financiar acordat acopera activitatile desfasurate in perioada dintre data de 1 iulie 2016 si pana la atingerea cantitatii de maximum 3.000 tone.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE