Veste buna pentru angajatori: 250 de lei/luna pentru fiecare student incadrat in munca pe perioada vacantei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Angajatorii care incadreaza in munca un elev sau student pot beneficia de un stimulent financiar in valoare de 250 lei/luna acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj, informeaza Agerpres.

„Angajarea se poate realiza pe perioada vacantelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student caruia i s-a incheiat contract individual de munca. Diferenta dintre stimulentul lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii”, se arata in comunicatul Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov.

Beneficiaza de stimulentul financiar lunar prevazut mai sus angajatorii care incadreaza in munca categoria de persoane mentionata in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial si cei in baza unui contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar mentionat, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu AJOFM Ilfov in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor.

Suma reprezentand stimulentul financiar se deduce de catre angajator din contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, sa o vireze lunar in contul bugetului asigurarilor pentru somaj.

Institutia precizeaza ca nu vor beneficia de stimulentul financiar angajatorii care incadreaza in munca anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii si angajatorii care au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de stimulentul financiar prevazut in lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic, potrivit sursei citate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE