Veste bună pentru agricultorii din sectorul bio. Ce măsură se va aplica de la 1 februarie

Facebook
Twitter

Începând cu 1 februarie 2015, produsele procesate certificate ecologic obținute în Uniunea Europeană vor putea fi comercializate în Coreea de Sud mai ușor.

Măsura se va aplica și produselor bio obținute în statul Asiatic.

„Sectorul bio continuă să fie unul dintre cele mai dinamice din agricultura europeană iar Republica Coreea este o piață importantă, în continuă dezvoltare. Acest acord va reduce birocrația, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii, și va facilita exporturile, ceea ce va stimula dezvoltarea economic și crearea de noi locuri de muncă. Aceasta este o veste bună pentru cei peste 200.000 de fermieri certificați în sectorul ecologic european”, a declarat comisarul European pentru Agricultură, Phil Hogan.

Practic, prin acest acord, producătorii din sectorul ecologic nu mai sunt nevoiți să obțină două certificări pentru a-și exporta marfa, una la nivel european și una la nivelul pieței sud-coreene, ceea ce va conduce la scăderea costurilor legate de export. Înțelegerea vizează exporturile de produse procesate din cereale, lapte și carne, ulei de măslin, mâncare pentru bebeluși, semipreparate, ciocolată, vinuri și băuturi spirtoase.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE