Valoare record a schimburilor comerciale UE cu produse agroalimentare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Balanta comerciala cu produse agroalimentare a Uniunii Europene a inregistrat in aprilie 2016 o valoare record de peste 1,5 miliarde de euro, comparativ cu aceeasi luna din 2015, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

In luna aprilie 2016, exporturile UE cu produse agroalimentare s-au ridicat la 11 miliarde de euro. Cele mai mari cresteri ale exporturilor au fost inregistrate in tari precum SUA (+119 milioane euro) si in China (+86 milioane de euro).

In ultimele 12 luni, exporturile agroalimentare din UE au ajuns la o valoare de circa 129 de miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 2,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, exporturile agroalimentare ale UE in China au inregistrat o majorare semnificativa de circa +29%, in ultimele 12 luni.

Raportul intocmit recent de CE se concentreaza asupra carnii de porc, unul dintre cele mai importante produse agroalimentare ale UE. Carnea de porc detine aproximativ 5% din valoarea totala a produselor agroalimentare exportate.

Cu toate acestea, si importurile de produse agroalimentare a cunoscut o crestere in perioada aprilie 2016 – mai 2015, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Astfel, valoarea importurilor a fost de 112 miliarde de euro, cu 4,7% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut. Excedentul de export pentru ultimele 12 luni se ridica la circa 16 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE