Vaci de rasa vandute la licitatie. Iata unde se va desfasura evenimentul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cum s-a adaptat rasa Aberdeen Angus in Romania, cum arata la momentul actual piata, ce oportunitati pot fi accesate si care sunt principalii pioni ai acestui domeniu veti putea afla la evenimentul organizat de Asociatia Aberdeen Angus Romania.

In 21 aprilie, pentru al doilea an la rand, Asociatia Aberdeen Angus Romania organizeaza in cadrul targului AGRARIA, Licitatia de Bovine Angus in Romania. Numarul celor interesati de vanzarea animalelor in cadrul evenimentului a crescut considerabil fata de editia precedenta, factor ce asigura participantilor oportunitatea de a intalni crescatori de bovine Angus din toate mediile si zonele tarii.

Atat fermele cele mai cunoscute din domeniu cat si cele cu efective restranse vor fi prezente la acest eveniment, singurul de acest gen, din tara. Astfel fermierii de bovine Angus au acces direct la informatii, intr-un spatiu deschis intalnirii, unde vor putea vedea unele din cele mai bune exemplare de pe teritoriul Romaniei. E un prilej de cercetare a oportunitatilor pietei si de dezbatere a unor teme de interes, pe cazuri aplicate, alaturi de cei mai importanti dezvoltatori ai domeniului.

Oricine poate participa la licitatie. Fie ca deja detin o ferma pe care doresc sa o extinda sau ca abia acum initiaza un proiect de acest gen, toate persoanele interesate sunt asteptate la licitatie. Fermierii crescatori de bovine Aberdeen Angus se pot inscrie prin completarea unei fisei de inscriere (de pe site-ul www.aberdeenangus.ro). Pe parcursul zilei animalele selectate pe baza certificatelor de origine si a performantelor  vor fi aduse in ring pe categorii – vitele, juninci gestante si tauri. Acesta nu va fi insa primul contact al publicului cu animalele. Cu o zi inainte de achizitie, in ring va fi organizata o prezentare a bovinelor Angus.

Rasa Aberdeen Angus in Romania avand o evolutie semnificativa cat si cererea de carne de calitate superioara din Romania pe piata europeana fiind intr-o continua crestere, face ca tot mai multi fermieri sa aleaga drumul acestei rase.

Asociatia Aberdeen Angus Romania este prima asociatie din tara acreditata pentru Controlul Oficial al Productiei la bovinele de carne si in acelasi timp singura asociatie din tara acreditata pentru conducerea Registrului Genealogic la rasa Aberdeen Angus. Asociatia are in prezent peste 580 de membri din toate regiunile tarii care detin peste 30.000 de bovine Aberdeen  Angus, adica un total de peste 85% din capetele existente la momentul acesta in tara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE