Unde pot valorifica ciobanii lana

Facebook
Twitter

In conditiile in care peste 70% din lana din Romania se arde sau se arunca, Ministerul Agriculturii a demarat recent un program de subventionare a crescatorilor de ovine care aleg sa o valorifice.

Mai exact, subventia pe care o vor primii oierii este de 1 leu pe kilogramul de lana.

Cei care sunt interesati de acest sprijin si sunt din zona Moldovei, Directia pentru Agricultura Judeteana Suceava aduce la cunostinta crescatorilor de oi interesati in valorificarea lanii ca o pot face prin colectorul autorizat existent in judet, respectiv SC COMLACRAMIOARA SRL din Falticeni. Acesta are capacitatea de colectare a intregii cantitati de lana din judet si din judetele limitrofe.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa va adresati Directiei pentru Agricultura a judetului Suceava, telefon 0230511039, fax 0230511040 sau email dadr.sv@madr.ro.

Acest ajutor de minimis are o finantare de 36 de milioane de lei, banii asigurandu-se de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prevazute pe anul 2018.

Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unui beneficiar nu poate depasi suma de 15.000 de euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual (2018) si in cele doua exercitii financiare precedente (2016, 2017).

Derularea sprijinului se face prin directiile pentru agricultura judetene sau a municipiului Bucuresti.

Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc intr-o singura transa anuala.

Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producator, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, persoanele juridice si orice forme asociative cu personalitate juridica.

De asemenea, beneficiarii trebuie sa detina o exploatatie de ovine inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor, si sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE