Unde merge azi comisarul european Phil Hogan, la prima vizită în România

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Succesorul lui Dacian Cioloș, irlandezul Phil Hogan, va vizita azi o fermă de îngrășarea suinelor din comuna argeșeană Rățești.

Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare rurală, irlandezul Phil Hogan, efectuează o vizită oficială în România, în perioada 12 – 13 martie 2015, însoțit de colega sa de Cabinet, Corina Crețu, comisar european pentru Dezvoltare Regională, și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. În cadrul vizitei, oficialul european se va întâlni cu prim-ministrul Victor Ponta, cu ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Daniel Constantin, precum și cu membrii Comisiilor reunite pentru agricultură și afaceri europene ale Parlamentului României.

Comisarul Phil Hogan, împreună cu comisarul pentru politici regionale Corina Crețu și ministrul agriculturii Daniel Constantin, vor vizita un proiect finanțat cu fonduri europene (ferma de creștere a porcinelor Suinprod Radic, comuna Rătești, județul Argeș).

Ferma deținută de societatea Suinprod Radic a fost realizată în urma unei investiții cu fonduri europene nerambursabile, accesate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013, în valoare de circa 2,7 milioane de lei. Proiectul trebuie finalizat până la începutul lunii viitoare, potrivit beneficiarului.

Proiectul vizează înființarea unei capacități noi pentru îngrășarea suinelor de 3.600 capete pe serie, câte 3 serii pe an. În acest sens, s-a urmărit modernizarea unei hale pentru îngrășare de suine cu o capacitate de 1.940 capete pe serie, modernizarea unei hale cu o capacitate de 1.600 capete/serie, filtru sanitar, împrejmuire, bazin de colectare dejecții și achiziții de utilaje.

Suinprod Radic a obținut fonduri europene nerambursabile și pentru construirea unei unităţi pentru producerea furajelor combinate cu capacitatea de 3.500 tone pe an si modernizarea unei magazii pentru depozitarea produselor finite, cântar, pod, basculă, şi împrejmuirea obiectivului.

Societatea Suinprod Radic are în exploatare 73 ha luate în arenda pe care produce cereale: orz și porumb, cereale de bază în rețeta furajelor combinate. Prin proiect s-au realizat următoarele investiţii: reţele electrice, alimentare cu apă, canalizare, drumuri şi platformă, organizare şantier, cabină cântar pod basculă, împrejmuire, instalaţie tehnică solară.

În încheierea vizitei în România, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare rurală, irlandezul Phil Hogan va participa la conferința intitulată “Combaterea sărăciei și excluziunii sociale în zonele rurale ale României. Contribuția Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene.

10032015_vizita_hogan

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE