Una dintre firmele lui Culiță Tărâță a cerut insolvența

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Societatea TCE 3 BRAZI SRL, care face parte din grupul de firme fondate de Culiță Tărâță, a depus la Tribunalul Neamț o cerere de deschidere a procedurii de insolvență.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de internet a companiei, aceasta dezvoltă afaceri în agricultură, creşterea animalelor şi industrializarea produselor de origine animală şi vegetală, exploatarea şi industrializarea lemnului. Contactat de stiriagricole.ro, Culiță Tărâță spune că nu are informații în legătură cu această procedură.

„Nu am informații în legătură cu această procedură. Eu oricum nu mă mai ocup de afacerile grupului, dar știu sigur că grupul TCE 3 Brazi nu are datorii la stat. Insolvența are și o parte pozitivă. O altă firmă din grup a fost în insolvență, am reorganizat-o și acum e profitabilă”, ne-a explicat Culiță Tărâță.

TCE 3 Brazi este o companie cu capital integral privat, înfiinţată în 1994 de către Elvira şi Culiţă Tărâţă, specializată în producţia agricolă, creşterea animalelor, prelucrarea produselor de origine animală şi vegetală şi nu în ultimul rând industrializarea lemnului. Potrivit bilanțului depus la Ministerul Finanțelor, compania a derulat afaceri nete de peste 88 de milioane de lei și a înregistrat un profit net de aproape 5,5 milioane de lei în 2013. La finele anului trecut, TCE e Brazi avea aproximativ 110 angajați.

Anul trecut, afacerile firmei au intrat la apă față de 2012, când cifra de afaceri netă a fost de peste 461 de milioane de lei, profitul s-a ridicat la peste 80 de milioane de lei, iar numărul angajaților era de 910.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE