Un senator vrea scutirea tractoarelor și a combinelor de la plata impozitelor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Senatorul PSD Sorin Bota a elaborat o iniţiativă legislativă privind neimpozitarea utilajelor agricole de către unităţile administrativ-teritoriale.

Astfel, Codul fiscal ar putea fi amendat, în sensul introducerii unui nou paragraph, care să prevadă că fac excepţie de la plata impozitului tractoarele, remorcile, combinele, precum şi alte utilaje agricole care sunt utilizate exclusiv pe raza exploataţiei agricole.

„Unităţile administrativ-teritoriale percep azi impozite şi taxe, potrivit autonomiei locale şi prevederilor Codului Fiscal, în mod diferit în această speţă. Acest lucru duce la crearea unui climat economic dezechilibrat din punct de vedere al concurenţei agenţilor economici, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol. Cei care au şansa ca unităţile administrativ-teritoriale să nu perceapă impozit sunt favorizaţi în comparaţie cu cei care îşi desfăşoară activitatea pe raza unităţilor administrativ-teritoriale care percep impozit pe utilajele agricole”, se arată într-un comunicat remis de senatorul PSD Sorin Bota.

Se vor plăti impozite pentru utilajele agricole înmatriculate cu regim de mijloc de transport, care circulă pe drumurile publice, precizează Bota.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE