Un nou vaccin pentru prevenirea bolilor respiratorii la bovine

Facebook
Twitter

Departamentul de stat pentru Agricultură din Statele Unite a aprobat folosirea unui nou vaccin pentru prevenirea bolilor respiratorii la bovine cauzate de infecţiile cu Mannheimia haemolytica şi  Pasteurella multocida, Pulmo-Guard PH-M, produs de AgriLabs.

Mannheimia haemolytica şi  Pasteurella multocida trăiesc, în mod natural, în cavitatea nazală a bovinelor, însă pot genera infecţii distrugătoare pentru animale, care implică şi costuri ridicate a tratamentului.

Studiile efectuate de producător arată că bovinele au tolerat bine vaccinul, efectele adverse fiind minore. Aproape o treime din efectivele care au participat la studiu au fost viţei din rasa Holstein, în vârstă de 30 de zile.

Cercetările realizate asupra vitelor de carne cu vârsta de 2 luni au arătat că, în cazul animalelor expuse la Mannheimia haemolytica şi  Pasteurella multocida, cele vaccinate cu Pulmo-Guard PH-M au avut cu 80% mai puţine leziuni la nivelul plămânilor decât cele care nu au fost vaccinate. Totodată, mortalitatea în cazul animalelor vaccinate a fost mai redusă decât în cazul celor care nu fuseseră imunizate.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE