Un nou program de sustinere pentru micii fermieri romani va fi lansat in curand de catre Fundatia Printului de Wales.

Mai exactn, Fundatia Printul de Wales lanseaza un program pilot in sprijinul micilor fermieri si producatorilor romani, in urma caruia va nominaliza cinci produse de calitate superioara, cu ajutorul unor experti in calitatea alimentelor din Romania, potrivit Mediafax.

Programul va dura zece luni si se va derula sub forma unui studiu sondaj in cinci regiuni istorice ale Romaniei: Transilvania, Delta Dunarii, Bucovina, Maramures si Banat.

„Intentionam sa discutam cu cateva sute de producatori din aceste regiuni ca sa vedem ce produse naturale fac, in ce cantitate si la ce calitate, cum le vand si cu cati bani raman in buzunar. La finalul acestei calatorii, vom nominaliza cinci produse de calitate superioara cu ajutorul unor experti in calitatea mancarii din Romania, Italia si Marea Britanie, produse ce pot vorbi frumos despre potentialul agriculturii romanesti. Acest studiu, insa, ne va arata si dificultatile de zi cu zi ale fermierilor si producatorilor si speram ca pe baza a ceea vor vom afla, sa gandim programe ulterioare specifice de sustinere a lor”, a declarat Aura Woodward, directorul executive al Fundatiei Printul de Wales Romania, pentru sursa citata.

Tipurile de produse care vor fi integrate in acest studiu sunt branzeturi, produse din carne, miere, uleiuri, ciuperci, legume si fructe, dar si dulceturi si conserve.

Studiul sondaj din fiecare regiune se va incheia cu un curs de gatit, care pe de o parte va avea menirea sa imbunatateasca priceperea unor bucatari incepatori si pe de alta parte sa introduca aceste produse in meniul afacerilor din zona, sub forma unor retete care folosesc ingrediente locale cu fler si imaginatie pentru a crea o experienta pentru degustatori.

Cei care doresc sa sugereze producatori locali sunt rugati sa scrie, incepand de marti, 8 august, pe email la adresele: office@printuldewales.org fermieri@printuldewales.org.

Share on Facebook
Print Friendly