Un Margaux vechi de 65 de ani, din meniul legendarului Orient Express, in licitatie la Bucuresti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In cadrul unei licitatii care va avea loc maine va fi scos la vanzare si un vin rosu de Margaux ce a facut parte din meniul trenului transcontinental Orient Express, unul dintre cele mai celebre trenuri din lume pentru vacantele de lux pe care le oferea.

Lansat in 1883, de Compania Internationala de Vagoane de Dormit, trenul Orient Express parcurgea, pe rute variate, distanta dintre Paris si Istanbul, in aproximativ 83 de ore. Trenul Orient Express trecea si prin Principatele Romane, pe ruta Timisoara-Caransebes-Craiova-Pitesti-Bucuresti-Giurgiu-Ruse.

Creata prin negocieri extraordinare cu toate statele prin care trecea, linia feroviara internationala a devenit legendara prin calatorii ei celebri, aspect speculat si de celebrul roman „Crima din Orient Express” al Agathei Christie. Principalii clienti erau persoanele regale, diplomatii, nobilii si oamenii de afaceri, iar linia si-a capatat reputatia pentru confortul si luxul sau, avand in garnitura vagoane de dormit si vagoane-restaurant, cunoscute pentru calitatea bucatariilor si meniurilor lor.

Intrerupt in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, serviciul liniei Orient Express se reia in 1945 si continua inclusiv in perioada Razboiului Rece, pana catre 1977, in ciuda deselor conflicte din regiune.

Vinul de Margaux ce va fi scos la licitatia de maine are pretul de pornire de 125 de euro. Alaturi de acest vin, pasionatii cu dare de mana pot alege si alte loturi de colectie, cum ar fi lotul de sampanie Cristal din 1988, care iese la licitatie la un pret de pornire de 800 de euro. Creata pentru prima data in anul 1876 pentru Tarul Alexandru al II-lea, renumita sampanie Louis Roederer, Cristal Brut este un clasic al casei, care si-a castigat renumele datorita claritatii si luminozitatii sale. O alta sticla a legendarului brut Magnum, de data aceasta din 2009, se gaseste in licitatie cu un pret de pornire de 550 de euro.

Insa cele mai vechi vinuri din licitatie dateaza din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, de la 1943, un lot de 9 sticle vinificate de Paul Dubois, la Chateau Saint-Georges, semn ca regiunea Pauillac si-a continuat productia celebrului ei vin rosu si in perioada de ocupatie si razboi. Acest lot istoric pleaca in licitatia organizata de Artmark de la un pret de 200 de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE