Un functionar din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Satu Mare, in varsta de 63 de ani, a murit azi-dimineata, in propriul birou, in urma unor afectiuni cardiace. Informatia este confirmata de catre Mihai Putinei, directorul APIA.

„Se desfasoara in prezent o ancheta de catre autoritatile abilitate, inclusiv de catre Inspectoratul Teritorial de Munca. E o situatie total neplacuta. S-a intamplat un eveniment nefericit, vedem cauzele exacte. E o problema mare. Au fost solicitati functionarii in a efectua ore suplimentare, bineinteles, am avut acordul lor. Probabil dumnealui avea o afectiune care… Autoritatile vor stabili exact ce s-a intamplat”,a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Mihai Putinei, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Functionarul APIA a suferit duminica un preinfarct, conform directorului executiv adjunct la APIA Satu Mare, Gheorghe Mihalca.

„Decesul a survenit la ora 7 si cateva minute. El lucra la etajul doi. Avea o intrunire cu un fermier la ora aceea. Functionarul l-a rugat sa astepte putin pana isi face ordine in dosarele lasate de aseara. La un moment dat, a auzit telefonul sunand, insa nu a raspuns nimeni. La circa 7.30, fermierul a intrat inauntru, impreuna cu sefa de centru si l-au gasit cazut jos de pe scaun. A venit apoi SMURD-ul”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Gheorghe Mihalca, director executiv adjunct la APIA Satu Mare.

„Fostul nostru coleg, in varsta de 63 de ani, avea probleme cardiace. Chiar azi de dimineata cumnata lui l-a vizitat, care e medic cardiolog. Chiar si asa, devotamentul lui si constinciozitatea lui l-au facut sa vina la serviciu ca orice alt coleg. Mai ales ca duminica ar fi facut un preinfarct. Din cate stiu a fost si programat sa faca niste investigatii de specialitate la Cluj. Insa el a refuzat. Colegul nostru a lucrat si sambata, pana la pranz”, a mai spus Gheorghe Mihalca.

Pentru a putea prelua toate cererile unice de plata a subventiilor inainte de termenul limita de 15 iunie, majoritatea functionarilor din cadrul agentiilor judetene APIA lucreaza si in weekend.