Un functionar de la APIA Satu Mare a murit in timpul serviciului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Un functionar din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Satu Mare, in varsta de 63 de ani, a murit azi-dimineata, in propriul birou, in urma unor afectiuni cardiace. Informatia este confirmata de catre Mihai Putinei, directorul APIA.

„Se desfasoara in prezent o ancheta de catre autoritatile abilitate, inclusiv de catre Inspectoratul Teritorial de Munca. E o situatie total neplacuta. S-a intamplat un eveniment nefericit, vedem cauzele exacte. E o problema mare. Au fost solicitati functionarii in a efectua ore suplimentare, bineinteles, am avut acordul lor. Probabil dumnealui avea o afectiune care… Autoritatile vor stabili exact ce s-a intamplat”,a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Mihai Putinei, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Functionarul APIA a suferit duminica un preinfarct, conform directorului executiv adjunct la APIA Satu Mare, Gheorghe Mihalca.

„Decesul a survenit la ora 7 si cateva minute. El lucra la etajul doi. Avea o intrunire cu un fermier la ora aceea. Functionarul l-a rugat sa astepte putin pana isi face ordine in dosarele lasate de aseara. La un moment dat, a auzit telefonul sunand, insa nu a raspuns nimeni. La circa 7.30, fermierul a intrat inauntru, impreuna cu sefa de centru si l-au gasit cazut jos de pe scaun. A venit apoi SMURD-ul”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Gheorghe Mihalca, director executiv adjunct la APIA Satu Mare.

„Fostul nostru coleg, in varsta de 63 de ani, avea probleme cardiace. Chiar azi de dimineata cumnata lui l-a vizitat, care e medic cardiolog. Chiar si asa, devotamentul lui si constinciozitatea lui l-au facut sa vina la serviciu ca orice alt coleg. Mai ales ca duminica ar fi facut un preinfarct. Din cate stiu a fost si programat sa faca niste investigatii de specialitate la Cluj. Insa el a refuzat. Colegul nostru a lucrat si sambata, pana la pranz”, a mai spus Gheorghe Mihalca.

Pentru a putea prelua toate cererile unice de plata a subventiilor inainte de termenul limita de 15 iunie, majoritatea functionarilor din cadrul agentiilor judetene APIA lucreaza si in weekend.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE