UE: fermierii inactivi nu trebuie sa mai primeasca subventii dupa anul 2020

Facebook
Twitter

Membrii Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala sunt de acord ca fermierii inactivi nu trebuie sa mai primeasca fonduri europene incepand cu anul 2020. Conform europarlamentarului Daniel Buda, oficialii europeni sunt de acord „ca da, astazi avem fermieri de “canapea”, mai precis, fermieri care primesc fonduri europene, dar nu lucreaza efectiv terenul respectiv si ca aceasta categorie trebuie sa dispara dupa 2020”.

Totusi, oficialul roman este de parere ca este necesara o definitie unica la nivel european a termenului de „fermier activ” si ca acest lucru se poate realiza in dezbaterile viitoare.

„(…) reprezentantii Comisiei Europene si expertii au aratat ca un rol important in aceasta directie va trebui sa il aiba si statele membre. Cu toate acestea, apreciez ca o defintie unica la nivel european trebuie avuta in vedere in viitoarele dezbateri”, a aratat Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Daniel Buda despre plata pe inverzire: „fermierilor nu li se poate cere sa practice o agricultura generatoare de aer curat, fara ca ei sa fie platiti”

Europarlamentarul roman a adus in discutie si plata pe inverzire, considerand ca fermierii nu pot sa practice o agricultura benefica pentru mediul inconjurator fara a fi sprijiniti financiar.

„O alta problema ridicata de experti a fost cea legata de plata pe inverzire. Se discuta, pe buna dreptate, tot mai mult, ca fermierii sa fie platiti pentru a practica o agricultura ecologica, care sa produca un aer curat. In acelasi timp, pentru practicarea acestor conditii de mediu, fermierii trebuie sa fie platiti. (…) fermierilor nu li se poate cere sa practice o agricultura generatoare de aer curat, fara ca ei sa fie platiti. Asa cum ei platesc litrul de motorina, la fel trebuie sa fie platiti pentru cantitatea de oxigen furnizat”, a subliniat Daniel Buda.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE