Turtoi, MADR: In 2018 avem de trecut un prag de perfomanta pentru noul PNDR

Facebook
Twitter

Noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, implementat de Romania, va trebui sa isi demonstreze eficacitatea pana in anul 2018, atunci cand tara noastra va trebui sa treaca un prag de perfomanta, a anuntat recent secretarul de stat in MADR, George Turtoi.

„In 2018 vom avea un prag de performanta pe care toate statele europene vor trebui sa-l depaseasca. In acest sens, vrem sa introducem cat mai repede in plata proiectele depuse actual, dar si proiectele ramase din PNDR 2007-2013 (…). Ele vor trece automat in 2016 si vor genera plati din noul PNDR. Eu sper ca pragul de performanta sa fie depasit cu brio”, a declarat, in cadrul unei conferinte, George Turtoi, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Pana in acest moment, peste 5.800 de proiecte de finantare au fost depuse pe noul PNDR, acestea avand o valoare totala de circa 639 de milioane de euro, potrivit AFIR. Cele mai multe cereri de finantare, mai exact 2.818, au fost depuse pentru submasura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE