Meniu

Turtoi, MADR: In 2018 avem de trecut un prag de perfomanta pentru noul PNDR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, implementat de Romania, va trebui sa isi demonstreze eficacitatea pana in anul 2018, atunci cand tara noastra va trebui sa treaca un prag de perfomanta, a anuntat recent secretarul de stat in MADR, George Turtoi.

„In 2018 vom avea un prag de performanta pe care toate statele europene vor trebui sa-l depaseasca. In acest sens, vrem sa introducem cat mai repede in plata proiectele depuse actual, dar si proiectele ramase din PNDR 2007-2013 (…). Ele vor trece automat in 2016 si vor genera plati din noul PNDR. Eu sper ca pragul de performanta sa fie depasit cu brio”, a declarat, in cadrul unei conferinte, George Turtoi, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Pana in acest moment, peste 5.800 de proiecte de finantare au fost depuse pe noul PNDR, acestea avand o valoare totala de circa 639 de milioane de euro, potrivit AFIR. Cele mai multe cereri de finantare, mai exact 2.818, au fost depuse pentru submasura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.