Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) a lansat programul ,,Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC”, care permite turiștilor să petreacă sărbătorile de iarnă într-o agropensiune, la un tarif mediu de 500 – 600 de lei de persoană, pentru 3 nopţi de cazare şi cina festivă de Crăciun, se arată într-un comunicat remis de asociaţie.

În cadrul programului ,,Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC”, turiştii care se vor caza în pensiunile rurale atât în perioada Crăciunului, cât şi în perioada Anului , înscrise în program, vor beneficia de tarife preferențiale. Acestea variază de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de 2 margarete, pentru o noapte de cazare, la 600 de lei de persoană pentru 3 nopţi, cu toate mesele incluse, la o pensiune de 4 margarete.

Până la ora actuală, în program s-au înscris pensiuni din localitățtile unde sunt pensiuni incluse în acest program: Rucăr, Dâmbovicioara, Dragoslavele, Corbeni, Arefu (jud. Argeș), Bran-Moieciu (jud. Brașov), Berca (jud. Buzău), Turcinești (jud. Gorj), Eselnița (jud. Mehedinți), Ceahlău, Vânători (jud. Neamț), Rășinari – Mărginimea Sibiului (jud. Sibiu).

„Turiştii români preferă să petreacă sărbătorile de iarnă, în special perioada Crăciunului, în familie sau alături de rude şi prieteni sau într-un cadru autentic românesc, plin de tradiţii”, a spus Maria Stoian, preşedintele fondator al ANTREC.

Programul a fost gândit astfel încât să răspundă și cererilor venite de la credincioșii pe rit vechi.

„O altă noutate a programului Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC este aceea că include atât perioada Crăciunului pe rit nou, cât şi cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie, deoarece atât în România, cât şi în ţările din jur, precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, există ortodocşi care sărbătoresc ritul vechi. Programul este complex şi nu include doar masa şi cazare, ci, aşa cum spune numele, familiarizează turiştii cu bogatele noastre tradiţii de Crăciun”, subliniază Mihai Chiruc, preşedintele executiv al ANTREC.

Printre tradiţiile de care vor avea parte turiştii se numără „Neaţa la Moş Ajun”, „Brezaia sau capra rucăreană”, colinde, vizita lui Moş Crăciun, „Tăiatul porcului ca în Banat”, „Dansul măştilor”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE