Târgul de Turism al României de la Romexpo: reduceri, tradiții și Cupa României de Sandwich

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În acest sfârșit de săptămână, la Târgul de Turism al României se organizează „Cupa României de Sandwich”, în cadrul căreia bucătari faimoși se vor întrece în pregătirea celui mai bun sandwich.

Târgul de Turism al României, care are loc la Romexpo, vine cu o impresionantă varietate de oferte de vacanță. Fie ca sunt în căutarea destinațiilor perfecte pentru Crăciun sau Revelion sau deja își plănuiesc concediile din vara anului viitor, cei care trec pragul Târgului de Turism al României vor avea de unde alege, din ofertele celor peste 200 de companii din Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Indonezia Israel, Italia, Moldova, Palestina, care participă în premieră la Târgul de Turism al României de la Romexpo, România, Rusia, Turcia și Ungaria, care vin cu reduceri tentante și destinații dintre cele mai diverse, pe o suprafață de peste 7.600 mp.

Printre ofertele care conțin vacanțe la preț redus se numără cele prezentate de hotelierii bulgari la Târgul de Turism al României de la Romexpo. Astfel, pentru sfârșitul acestui an se anunță vacanțe la schi în stațiunea montană Bansko din Bulgaria, la tarife pornind de la 282 euro/persoană pentru 7 nopți cu demipensiune și transport cu autocarul. Pentru un sejur în aceeași perioadă, dar în Austria, doritorii vor plăti de la 44 euro/persoană pe noapte, iar pentru Italia prețurile încep de la 35 euro/persoană pe noapte, potrivit ofertelor prezentate de expozanții de la Târgul de Turism al României de la Romexpo.

Pentru familii sunt prezentate circuite în Europa și Asia. Tarifele pentru un sejur în Irlanda pornesc de la 1.790 euro/persoană, pentru 7 nopți de cazare, cu zbor inclus, în vreme ce pentru un sejur în Israel și Iordania, tarifele pornesc de la 1.560 euro / persoană pentru 9 nopți de cazare, cu zbor inclus. Cei care prefer destinații mai îndepărtate se pot orienta către China, expozanții participanți la Târgul de Turism al României de la Romexpo afișând tarife ce începând de la 1.450 euro/persoană pentru 7 nopți de cazare cu zbor inclus.

Pentru cei mai aventuroși, operatorii de turism de la Târgul de Turism al României de la Romexpo au pregătit expediții montane condimentate cu activități extreme gen:  rafting, salt cu parapantă, escaladă, iar pentru cei care caută vacante de lux sunt oferite plimbări cu Orient Expres-ul sau destinații exotice, precum Maldive și Indonezia.

Reduceri pentru vacanțe 2015 la Târgul de Turism al României de la Romexpo

Operatorii de turism au inclus în oferta prezentată la Târgul de Turism al României de la Romexpo pachete pentru vara lui 2015. Cei care le achiziționează beneficiază de reduceri early-bird de până la 40% pentru destinații cum ar fi Grecia, litoralul românesc, Bulgaria și Spania.

Premiere la Târgul de Turism al României de la Romexpo

În premieră, în cadrul Târgul de Turism al României de la Romexpo va fi lansat programul „Weekend în București”, prin intermediul căruia reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc își propun să îndemne românii să redescopere capitala țării.

Tradiții si obiceiuri la Târgul de Turism al României de la Romexpo

Ediția de toamnă a Târgul de Turism al României de la Romexpo își întâmpină și de această dată vizitatorii cu momente inedite. Astfel, în perioada 13-15 noiembrie, la standul Asociației Litoral-Delta Dunării au avut loc show-urile de promovare a stațiunii Mamaia, ce au fost recente prezentate la Londra.

Pentru cei care își doresc să descopere sau sa redescopere tradițiile autohtone, la standurile ANTREC, Consiliul Județean Gorj și Consiliul Județean Neamț au invitat meșteri populari și vor fi prezentate dansuri populare specifice zonelor.

Evenimente pentru specialiști, concursuri și degustări la Târgul de Turism al României de la Romexpo

În aceeași perioadă cu Târgul de Turism al României de la Romexpo are loc ROMHOTEL, expoziția internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante. Aproximativ 80 de companii din România și din străinătate vor veni la ROMHOTEL cu cele mai recente apariții în domeniu, dar și cu informații necesare pentru o cât mai bună desfășurare a activităților din unitățile de cazare și alimentație publică.

De asemenea, vor avea loc competiții de măiestrie în prepararea băuturilor și cursuri destinate celor care vor să se perfecționeze în aceste domeniu.

În cadrul ROMHOTEL se va desfășura o parte a evenimentului Sărbătoarea Gustului, o manifestare ce își propune să educe gusturi și să creeze obiceiuri alimentare sănătoase.

Astăzi, sâmbătă,15 noiembrie, și mâine, duminică, 16 noiembrie, va fi organizata „Cupa României de Sandwich”, în cadrul căreia bucătari faimoși se vor întrece în pregătirea celui mai bun sandwich „La Lorraine”.

Program de vizitare al Târgului de Turism al României de la Romexpo:

  • 13-15 noiembrie 2014, între orele 10.00-18.00
  • 16 noiembrie 2014, între orele 10.00-16.00

Prețul biletului de intrare este de 15 lei/zi. Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate beneficiază de intrare gratuită la Târgul de Turism al României de la Romexpo.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE