STUDIU: Turiştii români preferă Roma, Viena, Praga şi Paris de Valentine’s Day în 2014

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fontana di Trevi, Turnul Eiffel şi castelele din Praga îi atrag pe turiştii români de Valentine’s Day în acest an, iar numărul celor care vor petrece Sfântul Valentin într-o destinaţie externă va creşte cu 20% comparativ cu anul trecut, arată un studiu al portalului de turism Vola.ro, citat de Mediafax.

Numărul românilor care vor petrece în acest an Valentine’s Day într-o destinaţie externă va creşte cu 20% deoarece sărbătoarea este la începutul weekend-ului în 2014 şi pentru că evenimentul este din ce în ce mai mediatizat în România. Totodată, sărbătoarea de Sfântul Valentin are loc în extrasezon şi în weekend când oricum tarifele sunt mai mici. Cele mai căutate destinaţii sunt, după cum arată rezervările, Roma, Viena, Praga, Paris şi Barcelona, potrivit Vola.ro.

Oraşul luminilor şi al îndrăgostiţilor, Parisul a rămas în top şi întotdeauna s-a cerut, mai ales de Valentine’s Day. Roma a urcat pe primul loc în clasamentul destinaţiilor alese de îndrăgostiţi de Sfântul Valentin nu doar pentru că este o destinaţie ieftină, ci şi pentru că este percepută ca un oraş romantic. În plus, companiile aeriene au promoţii în această perioadă. Preţul unui city break la Paris de Sfântul Valentin porneşte de la 300 de euro de persoană şi acoperă biletul de avion cu taxele incluse, trei nopţi de cazare în cameră dublă cu mic dejun şi asigurarea de călătorie. Îndrăgostiţii care vor dori o plimbare romantică pe Sena de Sfântul Valentin sau să îşi ducă jumătatea în vârful Turnului Eiffel vor mai trebui să scoată ceva bani din buzunare.

Oferta de city break la Roma de Sfântul Valentin porneşte de la tarife începând de la 175 de euro de persoană. Pentru a petrece weekendul de Sfântul Valentin la Viena sau la Praga turistul va plăti cel puţin 200 de euro de persoană, în timp ce pentru Barcelona un tânăr îndrăgostit trebuie să scoată din buzunar cel puţin 250 de euro. De multe ori, de Valentine’s Day, hotelurile adaugă la pachete coşuri cu fructe, sticle cu şampanie sau mici cadouri de bun-venit.

Valentine’s Day este “Ziua Îndrăgostiţilor” în tradiţia occidentală şi se sărbătoreşte pe data de 14 februarie. Sfântul Valentin este urmat în România de Dragobete.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE