Sărbătoare într-un paradis natural: „Ziua Lacului Roşu”,

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Nu e chiar atât de ușor să ajungi la Lacul Roșu, un paradis natural, unde aerul deosebit de curat, bogat în aerosoli naturali şi împrejurimile pitoreşti oferă condiţii excelente de relaxare. Drumul către acest colț de țară de o frumusețe răpitoare a fost tăiat în munte.

Situat în partea de est a Transilvaniei, în Carpaţii Orientali, în judeţul Harghita, Lacul Roşu reprezintă un loc magic în care orice turist se poate refugia, un loc a cărui privelişte îţi taie răsuflarea: o pădure scufundată, peste tot putând fi văzute încă vechile trunchiuri de copaci, care străpung luciul apei, țâșnind către cerul înalt ca nişte străjeri ai liniştii de pe fundul lacului. Când și soarele este încă somnoros, lacul est învăluit de ceața care se risipește ușor, ridicându-se spre culmile munților.Lacul Rosu

Pacea acestor tărâmuri, desprinse pară din basme, a fost „tulburată”, dacă îi putem spune așa, de un eveniment menit să tragă mai mulți turiști în zonă. Duminica trecută, pe 1 septembrie 2013, lângă Debarcader, a avut loc a II-a ediţie a sărbătorii „Ziua Lacului Roşu”, un eveniment care şi-a propus să abordeze prezentul, un prezent cu personaje mondene, modele auto de ultimă generaţie, bărci noi – reprezentative, concerte, foc de artificii, bătaie cu flori, interactivitate pentru copii şi adulţi pe apa lacului. Finanțată prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică, sărbătoarea, desfășurată în aer liber, a fost deschisă tuturor celor care şi-au dorit să petreacă puţin timp în mijlocul naturii. Numarul participanţilor la eveniment a crescut faţă de prima ediţie, iar organizatorii au fost extrem de încântaţi să vadă că aceste locuri sunt din ce în ce mai apreciate de turişti.

Participanţii la festival au avut parte de multe surprize pregătite de organizatori, de la jocuri şi concursuri la poveşti şi legende despre Lacul Roșu. Turiştii au avut posibilitatea să-şi întâlnească artiştii preferaţi: Victor Socaciu, Mircea Vintilă, George Nicolescu, Bagossy Brothers, precum şi ansambluri folclorice şi trupe de muzică din zonă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE