Cea de-a 10-a editie a Targului de Craciun din Sibiu a inceput pe 18 noiembrie ora 19, cu un concert de nai, la fel ca in 2007. Aceasta editie reuneste peste 80 de expozanti din tara si strainatate, cel mai mare numar de pana acum, dar si atractii numeroase pentru copii, si a atras la debut peste 10.000 de participanti.
Pe langa toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit anul acesta – o proiectie grandioasa pe toate cladirile din Piata Mare va face ca centrul Sibiului sa fie probabil cel mai luminos din tara.
De la primul la cel mai cunoscut targ de Craciun din Romania
Prima editie a Targului de Craciun din Sibiu a avut loc in 2007, cand Sibiul era Capitala Culturala Europeana si a reprezentat un proiect pilot, intrucat traditia acestui tip de eveniment nu exista in tara. Prima editie a fost pusa pe picioare de catre dr. h. c. Barbara Schöfnagel, Atasat Social al Ambasadei Austriei la Bucuresti, impreuna cu Primaria Municipiului Sibiu. A inceput cu 38 casute montate in Piata Mica si a ajuns la peste 80 casute 10 ani mai tarziu, amenajate in Piata Mare.
Inca de la primele editii, evenimentul si-a facut un renume bun si a devenit singurul targ de Craciun din Romania cunoscut in strainatate si care atrage un numar tot mai mare de turisti in fiecare an.
Fiecare editie a adus noutati si atractii de succes, cum ar fi Atelierul lui Mos Craciun, vizitat in fiecare an de peste 3000 copii care fac rezervari cu o luna inainte de inaugurare; Parcul lui Mos Craciun, un parc de distractii pentru copii in centrul caruia sta un carusel construit special pentru acest eveniment; proiectul de city-break pentru evenimente, care a reprezentat o noutate in domeniu si se bucura de un succes deosebit, astfel incat aproape orice hotel si pensiune din zona ofera un pachet atractiv special pentru a vizita Targul de Craciun din Sibiu.
Inaugurarea – Turn ON the Lights
Editia 2016 aduce in prim plan o proiectie grandioasa de Craciun, o proiectie realizata pe toate cladirile din Piata Mare, pornita in fiecare seara, timp de 46 zile. Pentru a realiza acest proiect a fost necesara o pregatire de luni de zile cu o echipa din strainatate si au fost montate 28 de proiectoare arhitecturale, care au creat o scena dinamica si un aspect stralucitor al Pietei Mari.
Aceasta proiectie speciala a fost pornita in cadrul spectacolului “Turn ON the Lights”, sustinut de naistul Radu Nechifor & Friends, ca o legatura simbolica cu inaugurarea primei editii a Targului, cu un concert al maestrului Gheorghe Zamfir.
Inscrieri online la Atelierul lui Mos Craciun UNIMAT
Copii sunt asteptati si anul acesta la Atelierul lui Mos Craciun, sponsorizat de UNIMAT, unde vor putea participa la atelierul de biscuiti, la cel de lumanari, de pictat turta dulce sau de decoratiuni Pixel Art. Pentru grupele de gradinita si scoala este pregatit un sistem de rezervari online disponibil pe http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/. Vizitarea Atelierului este o idee buna in Saptamana Altfel, desfasurata anul acesta si iarna.
Targul de Craciun din Sibiu este un proiect cultural initiat de Biroul Atasatului Social al Ambasadei Austriei in Romania, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, in parteneriat cu municipalitatea sibiana. Deschis pentru prima data in anul 2007, anul Sibiului in calitate de Capitala Culturala Europeana, Targul de Craciun a ajuns cunoscut in tara si strainatate pentru amploarea si traditia creata. Evenimentul este organizat de Asociatia Events For Tourism. Programul Cultural al Targului de Craciun din Sibiu, Colours of Christmas, este cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.