Profiți de reduceri la vacanțele în Brazilia? Ai grijă!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Braziliei asupra faptului că autorităţile locale au emis un avertisment cu privire la  prognoza meteo pentru perioada 17-20 ianuarie 2014.

În sud-vestul Braziliei, respectiv Sao Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais, se pot înregistra inundaţii, ca urmare a ploilor torenţiale. Pe cale de consecinţă, pot apărea întreruperi ale comunicaţiilor, ale furnizării de energie electrică şi de apă, precum şi afectări ale reţelelor de transport terestru, maritim şi aviatic, fiind posibile decalări ale curselor programate.

Totodată, inundaţiile pot produce blocaje la nivelul căilor de acces, precum şi la intrările şi ieşirile din oraşe.

Se prognozează că în zilele de 18,19 şi 20 ianuarie 2014 condiţiile meteorologice se vor deteriora şi pot fi afectate atât cartierele periferice cât şi centrale din oraşele mari, existând posibilitatea închiderii centrelor de aprovizionare şi a şcolilor din zonele inundate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, pentru prevenirea unor situaţii nedorite, evitarea  deplasărilor pe distanţe lungi pe teritoriul Braziliei,  şi informarea, în prealabil, cu privire la  zonele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE