Ofertă de Crăciun 2013 la Băile Felix

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Când te gândești la o vacanță la băi, te gândești la soare și la băuturi răcoritoare. Însă, administratorii de pensiuni din stațiunile balneoclimaterice s-au prins că e rost de câștig și iarna, astfel că pun la bătaie pachete de Crăciun 2013 în bazine cu apă termală.

În Crișana, se colindă de cu seară şi până spre zori la cântatul cocoşilor. Cum fiecare colindător are câte un „meșteșug”, colindele cântate se impart în păstoreşti sau vânătoreşti. În vechime, nu oricine putea să organizeze o ceată de colindători, ci trebuia să fie om experimentat și capabil să îi îndrume și pe începători, ceea ce nu era deloc ușor, dacă ne gândim că birăul sau vătaful, cum i se spune liderului cetei de colindători, trebuie să coordoneze membrii, în marea majoritate bărbaţi până în 50 de ani. Birăul umbla cu „corinda mare”, în vreme ce copiii merg cu „corinda mică”. Despre copiii care merg cu colinda se mai spune că merg „a cucuța”. Colindătorii din nordul Bihorului poartă din casă-n casă și un brad împodobit.

În perioada Crăciunului, bihorencele pun pe masă cârnaţi, caltaboşi cu orez sau păsat de porumb, tobă – “birşoaită” (din maghiară), răcituri sau “cocioane”, slănină fiartă cu boia sare şi usturoi, jumări. Consumul multora era jalonat pe intervale destul de precise ca să nu se strice, potrivit oradeamea.com. Alimentul sacru era însă colacul făcut din grâu curat, iar prepararea lui se supunea interdicţiilor coptului pâinii (castitate, curăţenie trupească şi sufletească). Se coceau colaci pentru colindătorii adulţi sau cocuţi pentru copii.

Ca să vă bucurați de aceste obiceiuri, puteți alege din pachetele de Crăciun 2013  oferite de administratorii de pensiuni din Băile Felix. Tarifele practicate de aceștia pentru pachetele de Crăciun 2013 pornesc de la aproximativ 70 de lei de persoană pe zi. Sejurul standard este de trei nopți și patru zile de cazare. Turiștii care optează pentru sejururi mai lungi beneficiază de tarife mai bune. De exemplu, la pensiunea Damiris din Băile Felix, pentru un sejur de trei nopți și patru zile de cazare în cameră dublă cu pat matrimonial, tariful pentru două persoane este de 420 de lei, ceea ce înseamnă un cost de 70 de lei/persoană/zi. Dacă însă se optează pentru un sejur de cinci nopți și șase zile, tariful pe care îl va plăti un cuplu ajunge la 650 de lei, ceea ce înseamnă un cost de 65 de lei/persoană/zi. Sejurul include și tichete cu reducere de 60% la Aqua park President și 50% reducere la ștrandul Apollo și la piscinele hotelurilor Termal și International din Băile Felix.

La Hotelul Ami, din aceeași localitate, pentru un sejur de Crăciun 2013 de trei nopți și patru zile, cu cazare în cameră cu pat matrimonial, pensiune completă și masa tradițională de Crăciun, un cuplu va plăti 890 de lei. Pensiunea Krystal are disponibile în perioada sărbătorilor de Crăciun 2013 șase camera, din care o cameră triplă, adică, pe lângă patul matrimonial mai există și un pat single, și cinci camera duble. Pentru camera triplă, tariful este de 120 de lei/zi, iar pentru cele duble de 100 de lei pe zi. Administratorii oferă reducere 55% la Aqua Park President pentru adulți și 20% reducere pentru copii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE