Ministrul Turismului: Numărul turiștilor străini poate crește cu 50%

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, aprecază că în 2014 numărul turiștilor străini poate crește cu 50%, în condițiile în care statistica arată că în primele zece luni ale acestui an au sosit în țară doar cu 3% mai mulți turiști străini, comparativ cu același interval din 2012.

“Comparând cu țările din jurul nostru, cu Croația, Bulgaria și alte țări mai mici decât noi, m-am gândit bine și n-o să avem noi numărul de turiști pe care îi are Italia sau Spania. Dar totuși, față de numărul de turiști pe care îl avem acum, pentru că sper ca în decembrie să mai avem un puseu de turiști, eu cred că se poate în mod rezonabil să creștem cu 50% dacă flexibilizăm și vizele și accelerăm promovarea”, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM şi Turism.

Previziunile mai mult decât optimiste ale ministrului Turismului se bazează pe faptul că hotelurile din România oferă condiți de cazare mai bune decât unitățile de cazareturistică din alte state.

“Am văzut în țara noastră dragă multe hoteluri și pensiuni în care hotelurile sunt mult mai bune ca în alte țări, la același număr de stele”, a afirmat Maria Grapini.

Pentru 2014, ministrul Turismului și-a propus, pe lângă creșterea numărului de turiști străni cu 50%, să majoreze contribuția turismului la Produsul Intern Brut de la 1,5% la 5%.Ținta poate fi atinsă, spune ea, dacă va rămâne în fruntea un mandat întreg,

Anul trecut au venit în Romania aproximativ 1,6 milioane de turiști străini, în creștere cu 9,1%. În primele zece luni ale anului în curs, numărul turiștilor străini a fost de aproape 1,5 milioane, cu 3,3% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Durata medie de ședere a turiștilor străini este de două zile, iar marea majoritate a acestora alege hotelurile din marile orașe, în detrimentul stațiunilor montane, balneoclimaterice, litorale sau Deltei Dunării.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE