Meniu

Mănăstiri din Banat. Schitul ADORMIREA MAICII DOMNULUI – FÂRDEA, Făget, judeţul Timiş

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Credincioşii din Fârdea şi din zonă au dorit şi-au solicitat Arhiepiscopiei Timişoara să se înfiinţeze şi la ei o mănăstire. În acest scop au fost donate mai multe terenuri pentru construcţia aşezământului. Arhiepiscopia a primit cu interes propunerea şi la 1 Iulie 2001 s-a dat decizia de înfiinţare a schitului cu destinaţie pentru maici.

S-a implicat în organizarea schitului şi înfiinţarea obştei PS Lucian Lugojanul, Episcop Vicar, care a fost mai mulţi ani stareţul mănăstirii Izvorul lui Miron. Paraclisul este o construcţie din bolţari de ciment pe fundaţie de beton, în formă de cruce având, 15 m lungime, 5,5 m lăţime (9,5 m în zona absidelor care sunt înguste dar profunde). Are spaţiul repartizat în altar, naos şi pridvor închis.

Mănăstirea Fârdea – mănăstire de călugăriţe, 16 vieţuitoare, viaţă de obşte

  • Hram: „Adormirea Maicii Domnului“ – 15 august şi „Sfânta Cuvioasă Paraschiva“ – 14 octombrie
  • Adresa: comuna Fârdea, judeţul Timiş
  • Telefon: 0256/335473
  • Acces: Rutier: DN 68A Lugoj–Făget–Deva, din Traian Vuia (21 km) ramificaţie la dreapta DJ 681A spre Surducu Mic – Fârdea (11 km)
  • Stareţă: monahia Antonia Sfrijan

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.