Mănăstiri din Banat. Mănăstirea NAŞTEREA MAICII DOMNULUI, Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mănăstirea şi aşezământul monahal din Herculane a apărut la iniţiativa Prea Sfinţitului Episcop Laurenţiu Streza, care a dorit a pune în valoare “Vila Doboşoane” din Staţiunea Băile Herculane, donată în anul 1925 Episcopiei Caransebeşului şi luată abuziv, în anul 1946, de regimul comunist. Casa a fost folosită de mai multe instituţii de stat, apoi adaptată pentru turism. Este o construcţie cu etaj, având peste 40 de camere.

Mănăstirea Băile Herculane cu hramul Naşterea Maicii Domnului, are în prezent 4 vieţuitoare, iar Sfintele slujbe se ţin cu regularitate de către Protosinghelul Emanuel Scarlat, acestuia fiindu-i încredinţată conducerea aşezământului începând cu luna decembrie a anului 2010. Odată cu venirea părintelui Emanuel Scarlat din Arhiepiscopia Clujului, de la mănăstirea „Sf. Proroc Ilie Tezviteanu” – Băişoara, au început activităţi de amenajare a întregului ansamblu, între care amintim prelungirea paraclisului şi redimensionarea Sfântului Altar.

Credincioşii care vin în această mănăstire pentru a-şi uşura problemele de sănătate se bucură de oaza duhovniciei de la Mănăstirea din Băile Herculane.

Hram: „Naşterea Maicii Domnului” (8 sepetembrie)
Anul înființării: 1998
Adresa: Nicolae Stoica de Haţeg (Vila Doboşanu), jud.Caraş-Severin, cod 325200
Numărul de vieţuitori: 4 (viaţă de obşte)
Acces rutier: DN 6/E 70, Orşova – Caransebeş – Timişoara
Acces feroviar: Băile Herculane
Posibilităţi de cazare: 20 persoane
Administrator: Protosinghel Emanuel Scarlat
Telefon: 0255.560.104; 0744.164.037

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE