Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau se deplasează pe teritoriul Republicii Italia asupra faptului că autorităţile locale din Regiunea Veneto au decretat stare de necesitate, datorată condiţiilor meteorologice nefavorabile care au provocat inundaţii, în special în provinciile Padova, Vicenza și Veneţia.
Autoritățile locale din Veneto au dispus evacuarea unor spitale şi au mobilizat importante forţe pentru salvarea sinistraţilor. Circulaţia rutieră pe principalele autostrăzi din nord-estul Italiei este deschisă, acestea nefiind afectate până în prezent.
MAE recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Italia să consulte pagina de internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate şi să se informeze pe site-urile de specialitate.
Carnavalul de la Veneția
Inundațiile din ultima perioadă pot afecta derularea Carnavalului la Veneția din 2014, care are loc între 22 februarie – 4 martie 2014. Carnavalul de la Veneția are o traditie foarte veche și celebrează trecerea de la iarnă la primăvară, o perioadă în care totul pare realizabil și perfect posibil, inclusiv iluzia că cei mai săraci oameni pot deveni cei mai puternici purtând pe față măști.
Carnavalul de la Veneția datează din anul 1296, când Senatul Republicii Veneția a declarat Carnavalul de la Veneția un eveniment oficial. Dupa o întrerupere de peste două secole tradiția Carnavalului din Veneția a fost redescoperită de municipalitate în anul 1980, iar de atunci a avut loc anual și s-a bucurat de un succes tot mai mare.
An de an, Carnavalul de la Veneția are un program foarte bogat și distractiv pentru participanții de toate vârstele, de la concursul pentru cea mai frumoasă mască a unui copil ce are loc în piața San Marco, până la concerte de muzica clasică, parade cu diverse tematici sau spectacole de teatru. De obicei, în ultima săptămână a Carnavalului de la Veneția au loc parade ale unor care alegorice pe apă în orașe din apropierea Veneției, cum ar fi Mestre sau Treviso.