În inima Munţilor Lotrului, la „Ziua Lacului Vidra”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tărâm de basm și de legendă, Lacul Vidra se află în inima Munţilor Lotrului, la graniţa judeţului Vâlcea cu: Alba, Gorj, Hunedoara şi Sibiu, mai precis în staţiunea Vidra, la 30 km amonte de staţiunea Voineasa. Descoperirea naturii pe acest drum montan oferă vizitatorului prilejul de a cunoaşte una dintre cele mai frumoase zone montane ale ţării. Drumurile înguste prin mijlocul vegetaţiei luxuriante creează senzaţia unei lumi de poveste, despre care găsești mereu câte un localnic dornic să îți spună, în vorbe cu tâlc, ore în șir.

Bogată în activităţi culturale, majoritatea zonelor poartă amprenta specificului tradiţiei locale. Nu e zidire veche, ruină, movilă de pamânt, de care să nu fie legat un cântec, o legendă, un nume de viteaz. Turiştii şi amatorii de natură care doresc să viziteze o destinaţie pentru drumeţie, refacere, odihnă, aventură sau sport sunt asteptaţi într-o zonă care beneficiază de atracţii formidabile: chei, cascade, peşteri, peste 80 de trasee marcate şi întreţinute, posibilitatea practicării alpinismului, pescuitului şi vânătorii sportive, precum şi numeroase puncte belvedere.

Pentru a aduce în atenția publicului larg frumusețea Lacului Vidra, Asociaţia Eco Natura a organizat „Ziua lacului Vidra”, proiect finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică. Evenimentul, desfășurat pe 25 august, în zona Complex Vile – Lacul Vidra, le-a oferit turiștilor posibilitatea de a descoperi lacul şi locurile din zonă, are ca obiectiv dezvoltarea şi consolidarea la nivel naţional a turismului intern prin promovarea cu impact naţional a Lacului Vidra precum şi valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE