Gospodinele concurează la Festivalul Plăcintelor de la Oituz

Facebook
Twitter

În perioada 29-31 august, va avea loc cea de-a patra ediție a Festivalului Plăcintelor, în satul Hârja, comuna Oituz, județul Bacău.

În cadrul Festivalului Plăcintelor reprezentanți pensiunilor agroturistice din toata țara prezintă meșteșugul gastronomic al preparării plăcintelor și prăjiturilor după rețete originale. Sâmbătă,

30 august, vor evolua ansambluri folclorice locale, care vor încânta auditoriul cu dansuri şi cântece populare moldovenești și nu numai.

Duminică, 31 august, are loc parada portului popular şi un program artistic susţinut pe scena festivalului de elevii şcolii generale Poiana Sărată. Tot duminică va avea loc şi o excursie de lucru pentru cunoașterea zonei turistice înconjurătoare: Târgu Ocna, Mănăstirea Cașin, Slănic Moldova, la care vor fi invitați să participe oficialitățile, expozanții – oaspeți din alte regiuni ale țării și toti cei interesați de potențialul turistic al zonei.

Numeroasele ansambluri folclorice își vor înfăţişa în faţa publicului în frumoase costume populare tradiţionale realizate de meşterii populari, în ateliere proprii sau în cele meşteşugăreşti. Localnicii harnici vor etala costumele, ţesăturile, împletiturile din lemn de alun, produsele de olărie, pielărie, cojocărie, produse alimentare ecologice și de bucătărie tradițională.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de ansamblurile folclorice și grupurile de copii din școlile din zona Oituz invitate la Festivalul Plăcintelor. Alături de acestea vor performa şi ansambluri folclorice din alte zone ale județului.

Festivalul Plăcintelor este cea mai importantă manifestare organizată în zonă și unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, care are loc în județul Bacău şi care duce la ocuparea în proporţie de 90-100% a tuturor spaţiilor de cazare funcţionale, din zonă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE