Early Booking 2014 de Revelion: circuit în India

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dacă ați ales destinația pentru a petrece Revelionul și ați mai rămas cu ceva bani pentru vacanță, atunci puteți alege din oferta agențiilor de turism, care pun la bătaie circuite inedite, cu reduceri de sute de euro, cuprinse în oferta early booking 2014.

Pentru un circuit în India de 11 zile, cu demipensiune, tariful pornește de la 1.250de euro de persoană. Un turist va scoate mai puțini bani din buzunar dacă va achita integral sejurul până de Revelion. Astfel, se aplică o reducere de 5% pentru plata integrală la înscriere în perioada 01-31.12.2013, o reducere de 4% pentru plata integrală la înscriere în perioada 01-31.01.2014, o reducere de 3% pentru plata integral la înscriere în perioada 01-28.02.2014 și 2% reducere pentru plata integrală la înscriere în perioada 01-31.03.2014.

Circuitul de 11 zile în India debutează cu întâlnirea cu ghidul la Aeroportul Otopeni, de unde turistul va zbura până la Istanbul. De acolo, tot cu avionul, turistul va ajunge la Delhi. Din marele oraș indian,  călătorul va parcurge 200 km spre Agra, fostă capitală a lumii antice. La 40 km de Agra, se înalță Mathura, un vechi centru cultural și religios, loc de pelerinaj al hindușilor.  De  aici, turiștii vor fi conduși la Varanasi. Oraşul Varanasi, cunoscut şi sub denumirile Kashi and Benaras, este capitala culturală a Indiei, un loc în care sute de mii de pelerini vin în fiecare an pentru a lua parte la ceremoniile desfăşurate pe malurile fluviului sfânt, Gange.  Fluviul Gange este loc de rugăciune pentru purificarea sufletului pentru hinduși.  Rugurile ard continuu. Varanasi este cel mai popular loc de pelerinaj pentru hinduşi, care cred că, dacă mor şi sunt incineraţi aici, sunt eliberaţi din ciclul reîncarnărilor.

La numai 10 kilometri de Varanasi, Budda a ţinut prima sa ceremonie, după iluminare. Astfel, nu e de mirare că zona a devenit unul dintre locurile cele mai vizitate de budişti.

Oraşul este considerat un “muzeu al templelor”: în Varanasi, credincioşii se închină în cele 2.000 de temple construite pe malul Gangelui. Aici, spune legenda, a ieşit prima coloană de foc din pământ şi s-a ridicat le cer. De aceea, Varanasi este supranumit şi “oraşul luminii”. Templul Kashi Viswanath este cel mai vechi şi mai important din Varanasi. În interior se regăseşte statuia “paznicului oraşului”, zeul Shiva. Alte temple importante pentru pelerini sunt Vishwanath, Sankat Mochan, Durga, Kal Bhairav şi Mritunjaya.

Nu doar clădirile “mai vechi decât istoria, mai vechi decât legenda”, după cum nota scriitorul Mark Twain, atrag turiştii, ci şi construcţiile mai noi. Pelerinii se pot reculege în sanctuarul Chandraprabha, situat la 55 de kilometri de Varanasi.

Circuitul prin India cuprinde și deplasarea la Khajuraho, un loc unde meșterii au îmbinat roci cu deosebită măestrie, fără să folosească mortar. La vest de Khajuraho se înalță templele erotice Kamasutra ale familie Chandela. În apropiere sunt și templul Ram Raja și palatele Jahangir Mahal si Raj Mahal.Khajuraho Lakshmana

Pe lista obiectivelor incluse în circuit se numără și Taj Mahal, poate cel mai cunoscut monument funerar închinat  dragostei, construit de împăratul Shah Jahan în memoria soției sale, Fatehpur Sikri, cel mai bine păstrat oraș datat din epoca mogulilor, Hawa Mahal (Palatul Vânturilor), Jama Masji, care este cea mai mare moschee din Asia, Raj Ghat (Ghandi Memorial), locul incinerării lui Mahatma Ghandi, Fortul Roșu  construit în 1639 sau Qutab Minar, cel mai înalt minaret de caramidă din lume.

Tariful pornește de 1.250 de euro de persoană, potrivit ofertei publicate de agenția Komsi Travel, și include taxe aeroport / securitate, transfer aeroport – hotel – aeroport, show indian și  bacșis pentru prestatorii din străinatate de servicii turistice, taxa de viză pentru India și prelucrarea actelor. Copiii sub 12 ani au o reducere de 40 €.

Prețul nu include biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice. Circuitul se organizează pentru grupuri de cel puțin 25 de turiști. Asigurarea medicală este obligatorie.

Pentru a putea pleca în circuit este nevoie de prezentarea unui pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în România.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE