Din 15 iunie, romanii pot calatori in Grecia. Iata care sunt plajele de top unde te poti relaxa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Grecia ofera turistilor ocazia de a se relaxa pe plaja, de a se scalda in ape limpezi turcoaz, de a vizita vestigii istorice sau de a savura ritmul vietii de noapte in baruri si restaurante cochete.

Ministrul Turismului din Grecia, Harry Teoharis, a anuntat ca, din 15 iunie, tara sa va permite intrarea turistilor din 19 state, respectiv Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, Romania, Albania, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Polonia, Ungaria, Slovacia si Republica Ceha. Turistii nu vor avea nevoie de dovezi sau teste medicale care sa arate ca nu sunt contaminati cu Covid-19 si nici nu vor fi trimisi in carantina la sosirea lor in Grecia, potrivit oficialului grec, citat de Greekcitytimes.com.

Cu cele peste 5.000 de insule raspandite in ape turcoaz, strabatute de strazi ce se tes printre case varuite in alb si vestigii istorice, Grecia ofera turistilor nu doar privelisti minunate si ocazia de a calatori in timp, ci si experiente culinare diverse.

Frumusetea salbatica a naturii

Majoritatea turistilor este de acord ca cea mai frumoasa insula este Santorini. Casele albe cu acoperisuri albastre stralucesc deasupra apelor limpezi, contrastand cu plajele acoperite cu nisip negru de origine vulcanica. Cele mai populare plaje sunt Plaja Rosie, Plaja Alba, Plaja Kamari si Plaja Perissa. Plaja Rosie de pe Santorini este, fara indoiala, cea mai renumita de pe insula. O paleta unica de culori dominata de rosul viu al rocilor vulcanice duce pana la marea albastra cristalina.

Multe plaje grecesti au devenit sinonime cu luxul si o viata fara griji. Navagio (naufragiu) pe Zakynthos, Balos pe Creta, Lindos pe Rodos, Manganari pe Ios, Foinikounta pe coasta Mani si multe altele sunt inundate in fiecare an de iubitorii marilor grecesti.

Cea mai renumita plaja din Grecia este Plaja Elia de pe insula Myconos, aflata la doar 8 kilometri de Chora Myconos si cunoscuta pentru minunatul peisaj cicladic si marea albastra stralucitoare, potrivit www.visitgreece.gr. Kolympithres pe Paros, cu formatiunile sale ciudate ciudate sculptate de mare, captiveaza calatorii. Plaja se afla in nord-vestul Parosului, in golful Naoussa.

Plaja Alyki din insula Thassos este o alta „bijuterie” a marii alcatuita din plaje gemene, separate de o fasie ingusta de pamant. In mare stau celebrele Tronuri, formatiuni de piatra sculptate, ramasitele unei vechi cariere, care dau impresia ca sunt tronuri pentru zeii marii.

Plaja Elounta din Creta este „marca comerciala” a insulei. Se afla pe partea de sud, la doar 10 kilometri de Agios Nikolaos, un complex incantator de plaje adorate de comunitatea globala de calatori.

Plaja Myrtos, de pe insula Kefalonia, este considerata una dintre cele mai frumoase plaje de pe mapamond. Situata la 30 de kilometri de orasul Argostolion, capitala centrului administrativ Kefalonia, Plaja Myrtos impresioneaza prin frumusetea peisajului, pietricele albe pure si apele de culoare cerului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE