„Drumul din nori”. De azi se redeschide traficul pe Transfăgărășan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă participanţii la trafic că în perioada 1 iulie 2014 – 31 octombrie 2014 este deschisă circulaţia pe drumul naţional DN 7C –  Transfăgărăşan, între km 0+000 localitatea Bascov, judeţul Argeş şi km 151+955 intersecţie cu drumul naţional DN1 Braşov – Sibiu, judeţul Sibiu.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră existentă, în contextul în care pe acest traseu sunt restricţii şi zone periculoase, pe mai multe sectoare fiind pericol de căderi de pietre. CNADNR mai precizează că pe aceste sectoare de drum nu se recomandă staţionarea.

De asemenea, pe sectorul de drum cuprins între km 104+000 şi km 130+000 (Bâlea Cascadă) se interzice circulaţia pe timpul nopţii, între orele 21:00 – 07:00.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., la numerele de telefon 021/9360; 021/264.33.33. Totodată, participanții la trafic pot accesa pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (www.cnadnr.ro/Situaţia Drumurilor Naţionale).

Construit la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu, Transfăgărășanul este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, fiind supranumit și „drumul din nori”, care leagă Muntenia cu Transilvania. Construit peste Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, Transfăgărășanul este un drum asfaltat care în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea ajunge la altitudinea de 2.042 metri. Transfăgărășanul este situat pe locul al doilea ca altitudine în România după șoseaua Transalpina (DN67C), cu 2.145 m, din Munții Parâng.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE