septembrie 17, 2021

Cele mai căutate destinații din Grecia și cât costă un sejur | FOTOGALERIE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Zona continentală a Greciei și insulele grecești înregistrează anul acesta o creștere de aproximativ 10% a numărului de rezervări efectuate de către români. Valoarea medie a unui sejur de o săptămână a rămas la nivelul de anul trecut, adică 450 euro.

Grecia continental atrage turiștii români, cea mai căutată astfel de destinație fiind Peninsula Halkidiki. În acest caz, pachetul mediu al sejurului se ridică la 375 euro. În ceea ce privește Grecia insulară, preferințele românilor sunt diferite. Majoritatea optează pentru un sejur de șapte nopți/opt zile, cu demipensiune, iar bugetul este mai mare decât cel alocat unei vacanțe pe continent.

„Avem chartere către Creta, Corfu, Kos, Rhodos, Santorini și Mykonos, toate cu un grad mare de ocupare, chiar de 100% în anumite perioade și pe anumite destinații. Grecia este cea de-a doua cea mai căutată destinație de vacanță în rândul românilor și cea mai cerută pe charterele noastre”, spune Elena Anghel, director executive Prestige Tours, turoperatorul grupului de turism Happy Tour.

Cea mai vândută destinație este insula grecească este Creta. Pachetul mediu al unui sejur de opt zile, cu demipensiune, costă 399 euro. O cerere aproape similară au și Rhodos și Corfu, valoarea sejururilor medii în aceste două destinații ajungând la 415 euro, respectiv 450 de euro.

Turiștii sunt atrași și de Mykonos, iar pachetul mediu costă 500 de euro, peste media unui sejur în insulele grecești. Totodată, în această perioadă, sunt multe cereri și pentru Kos, mai ales datorită valorii medii a sejurului și a serviciilor accesibile. Astfel, o vacanță în Kos pornește de la 270 de euro, tariful mediu fiind de 450 de euro. În ceea ce privește Santorini, valoarea medie a sejurului este de 425 de euro.

Cea mai scumpă vacanță vândută într-o insulă grecească a fost în valoare de 5.899 de euro și a constat într-un sejur de șapte zile pentru două persoane, în Creta. Pachetul a inclus cazarea la un hotel de cinci stele, cu micul dejun inclus.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE