Castelul Peles din Sinaia, resedinta regala de 132 de ani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Construit intre anii 1875 si 1883, Castelul Peles din Sinaia a fost inaugurat pe 7 octombrie 1883, fiind primul castel electrificat in totalitate din Europa.

Ulterior, au fost realizate noi lucrari, fiind construite Pelisorul, Corpul de Garda, Economatul, Casa de Vanatoare Foisor, Grajdurile, Uzina Electrica si Vila Sipot.

Cu o suprafata totala de 3.200 de metri patrati, Castelul Peles din Sinaia dispune de 170 de camera si peste 30 de bai. Doar 35% din suprafata Castelului Peles din Sinaia poate fi vizitata, printre camerele deschise publicului larg fiind Sala Maura, Salonul Florentin, Sala Coloanelor, Sala de Concerte si Sala Armelor, Biblioteca regala, Sala de muzica, Sala Florentina sau Sala de teatru.

castelul peles sinaia

In anul 2006, Castelul Peles din Sinaia cu intreg domeniul, inclusiv parcul de 36 de hectare care inconjoara atat Castelul Peles din Sinaia, cat si Castelul Pelisor, au fost retrocedate Casei Regale a Romaniei.

castelul-peles

Din pacate, lipsa fondurilor a facut imposibila demararea unor ample lucrari de restaurare, iar Castelul Peles din Sinaia se degradeaza de la o zi la alta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE