Capcanele ofertelor turistice low-cost pentru bunici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Anul acesta, programele turistice pentru seniori au înregistrat o creștere de 25% față de anul trecut și în același timp au început să se extindă pentru toate destinațiile, însă prețurile mici ascund de multe ori cheltuieli suplimentare semnificative.

Ultimii ani au adus o creștere foarte rapidă a ofertei pentru programele destinate seniorilor, care, deși au fost inițiate de guvernul spaniol pentru a oferi suport stațiunilor turistice în perioadele de extra-sezon, în momentul de față s-au generalizat pentru toate destinațiile, prin oferte la prețuri foarte mici.

„Anul acesta pentru programele destinate seniorilor am avut o creștere 24% pe toate destinațiile, în special cele culturale, cum sunt Roma, Londra, Toscana, Istanbul, Israel. În schimb, avem solicitări mai puține pentru vacanțele de seniori de tip sejur, pentru că turiștii își doresc mai mult să viziteze. Ceea ce nu au înțeles însă unii dintre turiști este că multe dintre ofertele low-cost pentru seniori includ hoteluri aflate la marginea stațiunii sau chiar în afara acesteia, ceea ce înseamnă că într-un fel sau altul sunt obligați să achite excursiile opționale sau vor fi nevoiți să folosească taxi-ul pentru a ajunge în oraș. Un preț mai mic al pachetului nu înseamnă că vor economisi, dimpotrivă, la final când vor trage linie își vor da seama că au cheltuit de fapt aceeași sumă sau în plus. Pentru circa 10 euro pe zi, ce reprezintă diferența între o ofertă low-cost și una de calitate, nu merită stricată vacanța”, explică Daniela Dumitrică, marketing manager Paralela 45.

Ofertele pentru seniori sunt destinate persoanelor peste 55 de ani, aceștia putând fi însoțiți în aceleași condiții și de o altă persoană care nu trebuie să îndeplinească criteriul de vârstp impus. În cazul în care persoanele sub 55 de ani doresc să mearga în programe pentru seniori se achită un supliment de cazare ce nu depășește 30-40 euro.

„În general, clienții provin din București și orașele mari și au de cele mai multe ori educație superioară și venituri peste medie. Aceștia își cumpără singuri excursiile, cu cel puțin 3-4 luni în avans și doar în aproximativ 10% din cazuri vacanțele sunt achiziționate de copii ca și cadou”, a mai adăugat Daniela Dumitrică.

Cele mai achiziționate vacanțe pentru seniori anul acesta au vizat destinațiile culturale precum Istanbul (195 euro pentru 4 nopți cazare și mic dejun la hotel 4 steleavion/transfer/tur oraș), Roma (295 euro pentru 5 nopți cazare și mic dejun la hotel 4 stele/avion/transfer/tur oraș), Anatolia și Riviera Mediteranei (345 euro pentru 7 nopți cazare și demipensiune la hotel 4 stele/avion/ transfer) și Sorrento – Coasta Amalfitana (375 euro pentru 7 nopți cazare și demipensiune hotel 4 stele/avion/transfer/tur oraș). La aceste prețuri se adaugă taxele de aeroport începând de la 95 euro/persoană.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE