Meniu

Bursa de turism litoral: statiunile din sudul litoralului, reabilitate cu fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Proiectele de reabilitare a falezelor, finantate cu fonduri europene, vor fi continuate, urmand sa fie schimbata fata si zonei „La steaguri” din Neptun si tronsonului Mangalia-Saturn.

„Avem in derulare proiecte de reabilitare a falezelor, cu bani europeni. Lucram la Neptun, unde se va schimba total zona „La steaguri”, iar in curand vom incepe tronsonul Mangalia-Saturn. Obiectivul nostru este sa avem o faleza pietonala, de 9 km, pe intreaga distanta dintre Mangalia si Olimp”, a explicat Radu Cristian, primarul Mangaliei.

El a mai spus ca face demersuri la institutiile centrale ale statului pentru reluarea programelor de reabilitare a tramei stradale in statiuni.

„Statiunile din sudul litoralului revin incet, dar sigur, in preferintele romanilor. Avem investitii noi, hoteluri de 4 si 5 stele, noi oportunitati de petrecere a timpului liber si un amplu program de evenimente estivale, concerte si festivaluri care, in aceasta vara, au adus pe plajele Mangaliei sute de mii de turisti”, a completat primarul.

Radu Cristian a spus ca inca mai sunt multe de facut, in special in privinta administrarii domeniului public si comertului stradal.

In privinta cladirilor abandonate din statiuni, edilul a atras atentia ca Primaria va aplica prevederilor noului Cod Fiscal, astfel incat sa-i determine pe proprietarii acestora sa le repuna in circuitul turistic.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE