Bucureştiul, destinaţie de Crăciun: 50.000 de turişti ar putea beneficia de reduceri de 50% la tarifele de cazare și o linie de transport gratuit la Târgul de Crăciun

Facebook
Twitter

Hotelurile din Bucureşti reduc tarifele cu peste 50% în weekend-urile din decembrie, iar patronatele vor negocia cu muzeele tarife mai mici decât cele curente şi pregătesc pentru turişti un tur al barurilor din Centrul Vechi, în încercarea de a transforma Bucureştiul într-o destinaţie de Crăciun.

„Vrem să promovăm Bucureştiul ca pe o destinaţie de Crăciun şi să încercăm să atragem într-o primă fază turişti din ţară, iar ulterior şi din străinătate. Primul lucru pe care îl facem este să reducem tarifele cu peste 50% în weekend-urile din decembrie”, a declarat agenţiei Mediafax Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

El a spus că un pachet de două nopţi de cazare cu mic dejun va costa, în weekend-urile din decembrie, 159 de lei la un hotel de două stele şi 259 de lei la patru stele.

Una din atracţiile lunii decembrie în Bucureşti va fi un târg de Crăciun organizat la Romexpo în perioada 1-24 decembrie, unde peste 200 de expozanţi vor vinde produse specifice Crăciunului.

„Suntem în discuţie cu Primăria Capitalei pentru a pune la dispoziţia turiştilor o linie de transport gratuit pe traseul Piaţa Unirii-Piaţa Universităţii-Piaţa Victoriei-Romexpo, astfel încât aceştia să poată ajunge mai uşor la târgul de Crăciun. Discutăm cu autorităţile şi posibilitatea ca turiştii să poată beneficia de tarife reduse la obiectivele culturale din Capitală„, a adăugat oficialul federaţiei.

Patronatele şi-au propus să organizeze în decembrie şi un tur pe jos la atracţiile Bucureştiului, care se va numi „Descoperă Bucureştiul pe jos”.

„Lucrăm şi la un alt program – Turul barurilor din Centrul Vechi. Va fi un circuit tematic în 6-10 baruri şi cluburi, unde pentru un tarif prietenos turiştii pot beneficia de o băutură în fiecare şi unde vor sta câte 30 de minute. După terminarea turului, fiecare se poate întoarce în barul în care i-a plăcut cel mai mult şi poate consuma acolo pe baza unui voucher”, a afirmat Răducan.

Fiind un proiect pilot, hotelierii pun în acest an la dispoziţia turiştilor aproximativ 5.000 de locuri la tarife reduse.

„Ţinta noastră este să ajungem, în cinci ani, la 50.000 de turişti în luna decembrie veniţi special pentru aceste programe”, a adăugat oficialul federaţiei.

Bucureştiul este oraşul românesc care atrage cei mai mulţi turişti (1,32 milioane anul trecut, dintre care circa 600.000 de străini). Dintre aceştia, însă, mai mult de jumătate sunt oameni de afaceri veniţi în interes de serviciu.

Pe locurile următoare se situează Constanţa (436.500 turişti), Braşov (396.300 turişti), Timişoara (224.400 turişti) şi Sibiu (222.800 turişti).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE