Bradul de Crăciun din Bacău are 80 de ani

Facebook
Twitter

Din pădurile de la Dofteana, direct în inima municipiului Bacău. Un brad natural, înalt de peste 30 de metri şi având mai bine de 80 de ani împodobește Piaţa Tricolorul din centrul orașului Bacău.

Seară de iarnă, cu luna ca un colț de pâine înghețat pe un cer fără pic de nor. Stele scânteie pe catifeaua neagră a nopții și și mai multe luminează centrul orașului Bacău. În Piața Tricolorul, din fața Casei de Cultură, câțiva puști care abia reușeau să pășească înfofoliți bine de părinți se uitau mirați la marele brad, luminat cu mii de beculețe și împodobit cu globuri uriașe albastre, gri sau argintii. „Uite, mami, e bradul Moșului!”, spune un țânc de-o șchioapă zughind-o din mâna mamei direct sub cetina cu parfum îmbietor. „Uite, miroase a pădure!”, se miră un orășean venit cu copiii la umbra celui mai înalt brad ridicat vreodată de sărbători într-o piaţă publică din Bacău, după cum se laudă autoritățile locale.

„Să punem în fiecare inimă un staul în care Iisus să se nască. Vă doresc să rămâneţi curaţi şi inocenţi. Lumina lui Hristos să va ghideze, să vă dea înţelepciune, putere, lumina din lumina lui, har din harul lui”, le-a spus celor prezenţi Ioachim Băcăuanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Întreg central e pregătit de sărbătoarea: oameni de zăpadă din mii de luminițe, clopoței multicolori și ghirlande sclipitoare îi întâmpină pe trecători, o dată cu lăsarea serii. Moșul a poposit deja cu daruri sub bradul cel mare. Rămâne de văzut dacă va mai găsi ceva prin tolbă și pentru noaptea de Ajun.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE