Au început lucrările de restaurare, modernizare și conservare a Mănăstirii Putna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Leagăn al culturii și vieții monahale din Moldova, Mănăstirea Putna, ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare, va fi restaurată cu fonduri europene.

Săptămâna aceasta s-a dat startul lucrărilor de restaurare, modernizare si conservare a Mănăstirii Putna. Contractul de finanțare a fost semnat la sfârșitul lunii martie a acestui an, iar proiectul, care se va realiza din fonduri europene în valoare de peste trei milioane de euro, își propune ca, la finalul lucrărilor, toate spațiile, respectiv Casa Domnească, atelierele, stăreția, crama, chiliile, să fie deschise spre vizitare turiștilor și să găzduiască expoziții cu obiecte de patrimoniu ale Mănăstirii Putna: icoane, cărți vechi, vase sfinte, veșminte.

În următoarea perioadă de programare 2014-2020, vor fi alocate noi fonduri pentru protejarea patrimoniului cultural. În actuala programare, au fost finanțate 89 de proiecte de restaurare și valorificare durabilă a patrimoniului cultural, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare, în valoare totală de peste 400 de milioane de euro, din care aproximativ 267,5 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile alocate din Fondul European de Dezvoltare Regională.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE