ANTREC: De Paște, Maghiarii au ales Bihorul, iar englezii Maramureșul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Turiștii străini care au ales România ca destinație pentru vacanța de Paște au optat mai ales pentru Bihor și Maramureș.

Cei mai mulţi străini care au ales România în perioada de Paşte au optat, de asemenea, pentru turismul rural. În acest an, a coincis, ca dată, Paştele ortodox cu cel catolic şi protestant, fapt care a constituit un avantaj pentru administratorii pensiunilor din România. Astfel, în Bihor au venit turişti maghiari şi polonezi, iar francezii, italienii sau britanicii au ales cu precădere pensiunile din Maramureş.

Anul acesta, gradul de ocupare a pensiunilor din țară a fost de circa 70%, potrivit unui comunicat remis de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). Cei mai mulți turiști au optat pentru pensiunile din Maramureş, Neamţ, judeţul Braşov (Bran-Moieciu, Fundata, Râşnov) şi nordul Olteniei, a anunţat luni într-un comunicat Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

În medie, un sejur de 3 nopţi cu demipensiune s-a încadrat în intervalul 450 – 600 de lei de persoană. ANTREC arată că în ultimii ani s-a diversificat agrementul la pensiuni. Turiştii cu spirit de aventură pot practica raftingul pe râuri precum Bistriţa, Jiu sau Arieş, ciclism, beneficiază de programe de picnic, inclusiv în Delta Dunării. Totodată, administratorii au inclus în programe vizite la mănăstiri, plimbări cu căruţa trasă de cai etc.

Pensiunile au pregătit pentru turişti, în funcţie de numărul de nopţi pentru care au optat aceștia, pachete de servicii cu picnicuri în natură, servicii tip spa/relaxare, ateliere de încondeiat ouă, închiriere de biciclete sau drumeţii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE