În prag de sărbători, deciziile guvernului trag transportatorii de marfă pe dreapta. Peste 86.000 de camioane ar putea rămâne pe loc, începând de azi, 9 noiembrie, în urma deciziei transportatorilor de a-și opri activitatea pe termen nelimitat.

„Ministerul Transportatorilor nu și-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce privește îmbunătățirea contextului legislativ în care transportatorii își desfășoară activitatea. Tocmai de aceea, noi sperăm că începând de luni, 9 noiembrie, peste 86.000 de camioane vor rămâne pe loc la nivelul întregii țări, acțiunea urmând să continue pe termen nelimitat”, a declarat Augustin Hagiu, consultant în transporturi și președinte al Confederației Naționale Rutiere (CNR), pentru Agerpres.

Aproximativ 120 de TIR-uri staționate au blocat de dimineață traficul rutier pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, parte din Autostrada A1, în zona localității Cristian (județul Sibiu), potrivit poliției. După aproximativ o oră, traficul a fost reluat, însă se circulă cu greutate din cauza protestului transportatorilor.

La ieșirea din municipiul Botoșani, zeci de tiruri pline cu marfă s-au oprit în această dimineață, transmite Agerpres. Șoferii de pe mașinile de transport marfă au protestat față de intenția Guvernului de a introduce acciza suplimentară de 0,7 euro la carburanți. Camioanele care au staționat pe drumul european E 58 Botoșani-Suceava au blocat doar câte o bandă pe fiecare sens de mers, circulația rutieră nefiind afectată.

Știre în curs de actualizare.