Transportatorii de marfă au declanșat greva!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În prag de sărbători, deciziile guvernului trag transportatorii de marfă pe dreapta. Peste 86.000 de camioane ar putea rămâne pe loc, începând de azi, 9 noiembrie, în urma deciziei transportatorilor de a-și opri activitatea pe termen nelimitat.

„Ministerul Transportatorilor nu și-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce privește îmbunătățirea contextului legislativ în care transportatorii își desfășoară activitatea. Tocmai de aceea, noi sperăm că începând de luni, 9 noiembrie, peste 86.000 de camioane vor rămâne pe loc la nivelul întregii țări, acțiunea urmând să continue pe termen nelimitat”, a declarat Augustin Hagiu, consultant în transporturi și președinte al Confederației Naționale Rutiere (CNR), pentru Agerpres.

Aproximativ 120 de TIR-uri staționate au blocat de dimineață traficul rutier pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, parte din Autostrada A1, în zona localității Cristian (județul Sibiu), potrivit poliției. După aproximativ o oră, traficul a fost reluat, însă se circulă cu greutate din cauza protestului transportatorilor.

La ieșirea din municipiul Botoșani, zeci de tiruri pline cu marfă s-au oprit în această dimineață, transmite Agerpres. Șoferii de pe mașinile de transport marfă au protestat față de intenția Guvernului de a introduce acciza suplimentară de 0,7 euro la carburanți. Camioanele care au staționat pe drumul european E 58 Botoșani-Suceava au blocat doar câte o bandă pe fiecare sens de mers, circulația rutieră nefiind afectată.

Știre în curs de actualizare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE