Traian Băsescu, la Conferința LAPAR: În viață trebuie să ai copii și pământ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Prezent la Conferința Ligii Asociațiilor de Producători Agricoli din România (LAPAR), președintele Traian Băsescu a declarat că ia în calcul aderarea la ligă, după încheierea mandatului.

„Acum, după ce în familie am un proprietar şi, sigur, eu sunt capul răutăţilor, mi se pare că în viaţă trebuie să faci două lucruri: să ai copii şi să ai pământ”, a precizat președintele Traian Băsescu la Conferinţa LAPAR.

Șeful statului a mai spus că strategia privind dezvoltarea agriculturii și mediului rural, realizată de o echipă coordonată de experți din cadrul administrației prezidențiale, conține linii directoare și în ceea ce privește vânzarea terenurilor agricole.

„Terenurile agricole sunt un bun cu care nu ne putem juca”, a subliniat Traian Băsescu.

Șeful statului le-a recomandat agricultorilor să se asocieze, pentru a putea exporta la prețuri mai bune.

„Este nepermis ca o ţară care este în primele patru, cinci ţări din Europa din punct de vedere al potenţialului agricol să nu aibă firme româneşti care să se ocupe de găsirea de pieţe, de pieţe alternative şi de a asigura agricultorilor desfacerea producţiei la un preţ bun. De ce trebuie să vând neapărat în Egipt, când pot să vând în Indonezia? Trebuie să ne diversificăm destinaţia şi, aici, România are oameni capabili să studieze pieţele şi să dea soluţii de diversificare a acestor pieţe pentru că nu este permis să stăm la mâna unor oameni care nu au niciun interes să se nască agricultura românească, ei se servesc pe ei”, a subliniat Traian Băsescu.

Totodată, preşedintele a arătat că ar putea să devină membru LAPAR, după ce va încheia mandatul, pentru a putea beneficia de experiența celorlalți agricultori.

LAPAR organizează astăzi conferința anuală care are ca temă „Agricultura românească între subzistenţă şi performanţă”. La eveniment este prezent ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, alături de peste 750 de participanţi din toate zonele ţării, precum și reprezentanți ai autorităților naționale și europene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE