septembrie 26, 2021

Tragedie în lumea vinului: Doru Dumitrescu, președintele ASR, a murit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Doru Dumitrescu, președintele Asociației Somelierilor din România (ASR), a încetat fulgerător din viață, în această dimineață, a anunțat asociația.

Născut în 6 iunie 1967, Doru Dumitrescu a fost membru fondator al ASR, devenind și președintele Asociației în 2009.  Pasionat încă din tinerețe de „arta viticulturii”, Doru Dumitrescu spunea că a moștenit această pasiune de la bunicii săi, viticultori și mici producători de vinuri la Ștefănești și în Blaj. În perioada studenției, Doru Dumitrescu a fost ghid în Poiana Brașov, ocazie cu care a fost chemat la crama Cerbul Carpatin să participe la degustări.

În anii 1994-1995, Doru Dumitrescu a acumulat multe cunoștințe în domeniu, fiind somelier în SUA. În 1994, Doru Dumitrescu a început să lucreze la crearea și dezvoltarea domeniului Someleriei în România și a participat la primul concurs în domeniu, organizat în țară, la București.

Începând cu anul 2000, Doru Dumitrescu a participat la nenumărate competiții; în același an, iar apoi în 2004, a fost semifinalist european ASI (Asociația Internațională a Somelierilor), în Franța, iar în 2007, în Grecia, a ieșit semifinalist mondial.

Între 2000-2012, Doru Dumitrescu a fost membru sau președinte al juriilor naționale de somelerie.În 2002, a fost membru în juriul concursului balcanic, iar în 2008, membru în juriul competiției europene. A făcut prezentări de vinuri în România, Italia, Franța și SUA și scris nenumărate articole despre acest domeniu, articole care au fost publicate atât în țară, cât și în străinătate. În 201, Doru Dumitrescu a devenit membru al Comitetului permanent pentru relații publice, marketing și comunicare al ASI, iar în 2012 a fost numit președintele comisiei de atestare internațională a somelierilor ASI.

Într-un interviu acordat în anul 2009 unui cotidian național, Doru Dumitrescu spunea: „Vinul este un univers de viață. Ne naștem cu vin și murim tot cu el. Fiecare vin are o curbă a vieții, precum are omul, naștere, apogeu și moarte”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE