Traderul de cereale Raiffeisen Ware Austria intră pe piața din România

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Traderul de cereale Raiffeisen Ware Austria şi-a făcut intrarea pe piaţa agricolă din România la începutul acestui an prin înfiinţarea filialei proprii, Raiffeisen Agro România în apropiere de Timişoara, şi intenţionează să devină un furnizor complet de servicii agrare pe piaţa din țara noastră.

Directorii traderului de cereale Raiffeisen Ware Austria, Reinhard Wolf şi Stefan Mayerhofer, au declarat, la conferința anuală de presă că România are un potenţial bun și au subliniat că, totodată, compania cunoaște, de asemenea, care sunt riscurile. Totodată, oficialii companiei au subliniat că pentru a deveni unul dintre traderii importanţi şi pentru a majora volumul tranzacţiilor, compania a decis că trebuie să fie prezentă în Europa de Est şi în mod special în România.

Pentru extindere strategică în străinătate, traderul de cereale Raiffeisen Ware Austria a tras un cerc cu o rază de 400 kilometri în jurul Vienei, iar prin intrarea pe piaţa din România extinderea s-a finalizat.

În prezent, în sucursalele Raiffeisen Ware Austria şi companiile afiliate existente în Ungaria, Slovacia, Croaţia, Serbia şi Slovenia lucrează 300 de angajaţi locali care realizează vânzări de aproximativ 200 de milioane de euro. Peste cinci ani cifra de afaceri ar urma să fie de două ori mai mare.

Anul trecut, vânzările consolidate ale grupului Raiffeisen Ware Austria s-au ridicat la 2,5 miliarde de euro, în scădere cu 7,3% comparativ cu 2013, din cauza diminuării preţurilor la produsele agricole şi energie. De asemenea, profitul net consolidat a scăzut în 2014 de la 30,88 milioane de euro până la 25,64 milioane de euro.

Traderul de cereale Raiffeisen Ware Austria este deţinut în proporţie de 50% de grupul bavarez BayWa. Cealaltă jumătate este deţinută de mai mult de 40 de cooperative de depozitare din Austria. La finele lunii trecute, directorul BayWa AG, Klaus Lutz, a anunţat că firma germană vrea să devină unul dintre primii cinci mari traderi de cereale din lume prin extinderea operaţiunilor sale în Europa Centrală şi de Est.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE