septembrie 26, 2022

Tot mai puțină carne din producția internă ajunge pe rafturile magazinelor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În luna noiembrie 2014, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la toate speciile.

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,9%, respectiv cu  8,7%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 14,3%, respectiv cu 12,6%. În luna noiembrie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 20,7% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut cu 10,1%, respectiv cu 7,9%. În luna noiembrie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 95,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 4,7%, respectiv cu 4,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 20,3%, respectiv cu 20,5%. Tăierile în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 8,0% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine. În acest tip de unitǎţi numǎrul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 30,3%, respectiv cu 29,5%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 17,8%, respectiv cu 15,8%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 90,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă cu 15,0%, respectiv cu 13,5%.

În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi păsări au scăzut.

Astfel, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 9,4%, respectiv cu 22,4%. Numărul sacrificărilor de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,7%, respectiv cu 10,7%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,5%, respectiv cu 7,2%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât numeric, cât şi la greutatea în carcasǎ cu 9,6%, respectiv cu 8,7%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu            5,9%, respectiv cu 4,6%. Numărul sacrificărilor de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 1,5 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,6%, respectiv cu 3,9%. În unităţile industriale specializate s-a înregistrat o scădere la numărul păsărilor sacrificate cu 0,9% şi o creştere la greutatea în carcasă a acestora cu 5,5%. 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE