Tot mai multi fermieri depun online cererile de plata APIA. Iata cum poti face si tu acest lucru

Facebook
Twitter

APIA informeaza ca pana la acest moment, in cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2020, s-au depus un numar total de 255.655 cereri, pentru o suprafata de 1.384.367,79 hectare.

Reamintim faptul ca primirea Cererilor s-a mutat, incepand din data de 6 aprilie 2020 in mediul online, pentru a respecta prevederile privind distantarea sociala si a preveni raspandirea pe teritoriul Romaniei a epidemiei de Coronavirus.

Astfel, facem precizarea ca 117.348 de cereri au fost depuse prin mijloace electronice, in perioada 06 aprilie – 15 aprilie, pentru o suprafata de 845.934,85 hectare.

Completarea Cererii unice de plata se realizeaza pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesand link-ul aplicatiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amanuntita a utilizarii aplicatiei se gaseste in ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenta.

Documentele care se ataseaza la dosarul Cererii unice de plata sau la modificarile aduse acesteia (copie CI/BI/pasaport/certificatul de inregistrare la ONRC/certificatul de inregistrare fiscala, dovada cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice catre Centrele judetene/locale APIA de care apartin fermierii.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata se va incheia la data de 15 iunie 2020, in conformitate cu prevederile OMADR nr.89/ 03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plata aferente anului 2020.

Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE