Tot mai multe incendii de vegetatie. 70 de hectare au ars in lunca Dunarii

Facebook
Twitter

Un incendiu izbucnit sambata seara a afectat 70 de hectare de vegetatie uscata din lunca Dunarii. Pentru stingerea flacarilor, pompieri din Olt si Teleorman au intervenit pentru 6 ore.

Potrivit ISU Ol, incendiul a afectat vegetatia uscata, lastarisul si papurisul din lunca Dunarii, pe raza localitatii Garcov.

Misiunea pompierilor a fost ingreunata de vantul puternic si de faptul accesul autospecialelor in zona a fost dificil.

In urma incendiului au ars aproximativ 70 de hectare de vegetatie uscata, lastaris si papuris. Pompierii au reusit sa stinga flacarile dupa mai bine de sase ore.

Citeste si: Mai multe organizatii fac front comun pentru a interzice pesticidele care ucid albinele

Incendiile de vegetatie devin din ce in ce mai comune in aceasta perioada. La jumatatea lunii ianuarie, un incendiu a izbucnit in localitatea Puiesti, judetul Vaslui si a afectat peste 15 hectare de vegetatie uscata.

La fata locului au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei si pompieri din cadrul Detasamentului Barlad al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui.

“La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta cu violenta pe o suprafata de aproximativ 10 hectare de vegetatie uscata dintr-o livada neingrijita.

Din cauza vantului foarte puternic, flacarile se extindeau cu o viteza foarte mare spre vatra satului, nu mai putin de trei case aflandu-se in pericol.

De asemenea, exista pericol de propagare a incendiului si la o liziera.

Dupa aproximativ trei ore si jumatate incendiul a fost lichidat, fiind salvate cele trei case, circa zece hectare de livada si aproximativ cinci hectare de padure tanara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE