Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste solicitantiilor sprijinului cuplat in zootehnie pentru animalele din specia ovine si/sau caprine ca, pentru anul de cerere 2016, au obligatia sa respecte prevederile art. 78, alin 3 din OMADR nr. 619/2015, cu modificarile si completarile ulterioare:

„Documentul specific care insoteste cererea unica de plata (…) este adeverinta eliberata de asociatia/agentia acreditata pentru infiintarea si mentinerea Registrului genealogic al rasei, prin care se confirma inscrierea femelelor ovine si/sau a berbecilor de reproductie sau femelelor caprine si/sau a tapilor de reproductie, pentru care se solicita SCZ, in Registrul genealogic al rasei”.

Astfel, pentru a beneficia de sprijinului cuplat in zootehnie pentru animalele din specia ovine si/sau caprine este necesara depunerea adeverintei avizata de catre ANZ, dupa caz, pana pe data de 1 septembrie 2016, inclusiv, la Centrul judetean/local APIA unde a fost inregistrata cererea unica de plata.

Potrivit celui mai recent comunicat APIA, din data de 22.08.2016, pentru schema SCZ Ovine/Caprine (Campania 2015) a fost platita crescatorilor suma de76,444,079 euro (72% din plaofonul alocat), pentru 15.681 de fermieri.