septembrie 28, 2021

Termen limita pentru depunerea documentelor privind sprijinul cuplat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste solicitantiilor sprijinului cuplat in zootehnie pentru animalele din specia ovine si/sau caprine ca, pentru anul de cerere 2016, au obligatia sa respecte prevederile art. 78, alin 3 din OMADR nr. 619/2015, cu modificarile si completarile ulterioare:

„Documentul specific care insoteste cererea unica de plata (…) este adeverinta eliberata de asociatia/agentia acreditata pentru infiintarea si mentinerea Registrului genealogic al rasei, prin care se confirma inscrierea femelelor ovine si/sau a berbecilor de reproductie sau femelelor caprine si/sau a tapilor de reproductie, pentru care se solicita SCZ, in Registrul genealogic al rasei”.

Astfel, pentru a beneficia de sprijinului cuplat in zootehnie pentru animalele din specia ovine si/sau caprine este necesara depunerea adeverintei avizata de catre ANZ, dupa caz, pana pe data de 1 septembrie 2016, inclusiv, la Centrul judetean/local APIA unde a fost inregistrata cererea unica de plata.

Potrivit celui mai recent comunicat APIA, din data de 22.08.2016, pentru schema SCZ Ovine/Caprine (Campania 2015) a fost platita crescatorilor suma de76,444,079 euro (72% din plaofonul alocat), pentru 15.681 de fermieri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE