Taxa pe sticla afecteaza fabricile din Romania. Procesatorii vor o rezolvare

Facebook
Twitter

Reprezentantii procesatorilor de legume si fructe s-au intalnit zilele trecute cu seful MADR, Petre Daea si i-au explicat acestuia ca se confrunta cu o ,,situatie dificila’’ din cauza taxelor impuse pe ambalajele de sticla si ca asteapta o rezolvare de la ministru, noteaza Mediafax.

Daea s-a aratat dornic sa resolve problema producatorilor si a precizat ca este deschis in cazul in care acestia vor veni cu sugestii despre reducerea / eliminarea taxei.

,,(…) a fost evidentiata o situatie dificila cu care se confrunta procesatorii de legume si fructe, respectiv taxele pe care acestia sunt nevoiti sa le suporte anual pentru ambalajele din sticla (borcane si sticle) care sunt introduse in comercializare’’, se precizeaza intr-un comunicat eliberat de MADR.

,,Avand in vedere ca dupa anul 2015, unitatile de procesare trebuie sa achite tariful de 2 lei/kg, acestia se confrunta cu cheltuieli la limita costurilor, pretul pe produs descurajand activitatea, ducand chiar la inchiderea fabricilor de procesare legume/fructe’’, se mai arata in comunicat.

Procesatorii sunt invitati sa vina cu sugestii

In aceste conditii, ministrul Daea a invitat procesatorii sa-si exprime doleantele in scris si sa transmita ministerului sugestii, pentru rezolvarea cat mai rapida a acestei probleme si restabilirea nivelului de competitivitate al procesatorilor.

APIA ofera informatii despre o noua subventie

In cadrul aceleiasi intalniri, a fost discutata si problema sprijinului pentru suprafete cultivate cu tomate, a carui plata trebuie urgentata. In acest sens, reprezentantii APIA au promis sa prezinte Ministerului Agriculturii o situatie referitoare la stadiul depunerii documentelor pentru sprijinul cuplat.

Deoarece nu toti fermierii eligibili si-au depus inca documentele, MADR le solicita acestora sa le depuna cat mai repede, pentru a putea demara acordarea propriu-zisa a subventiilor.  Pana in acest moment, exista 234 de solicitari pentru acest sprijin si 137 de beneficiari sunt inca in proces de clarificare sau nu si-au depus inca dosarul complet.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE